Studiourile americane Warner Bros. vor construi un parc de distracţii la Abu Dhabi (EAU) în baza unui acord cu compania Miral Asset Management care va investi un miliard de dolari în proiect, potrivit site-ului de specialitate Variety citat de EFE.

Se preconizează ca spaţiul recreativ să-şi deschidă porţile în 2018 şi va oferi ca distracţii instalaţii bazate pe supereroi ca Batman, Superman, Wonder Woman, Scooby-Doo şi Bugs Bunny.

Proiectul include şi construcţia unor replici ale oraşelor Gotham şi Metropolis, unde se desfăşoară aventurile lui Batman şi respectiv Superman.

Noul parc tematic al studioului Warner va fi construit pe insula Yas, o locaţie în care se află deja un parc de recreere Ferrari, un spaţiu acvatic şi pista de curse pe care se desfăşoară marele premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi.

„Warner Bros. s-a dedicat distracţiei publicului timp de peste 90 de ani cu aventurile şi personajele cele mai iubite din lume”, a declarat Kevin Tsujihara, preşedintele Warner Bros. Entertainment, în comunicatul citat de Variety.

„Colaborând cu partenerii noştri de la Miral ne vom aduce expertiza pe insula Yas, una din principalele destinaţii de agrement din lume, pentru a crea o experienţă complet interactivă, inovatoare şi unică ce va permite fanilor de toate vârstele să experimenteze aspectele cele mai incitante oferite de Warner Bros.”, a precizat Kevin Tsujihara.

Responsabilii proiectului au afirmat că parcul de distracţii va ajuta insula Yas să-şi sporească numărul de vizitatori, de la 25 de milioane anual în 2015, la aproximativ 30 de milioane în 2018.