Dosarele medicale ale actriţei Marilyn Monroe, care dezvăluie, între altele, mai multe operaţii estetice, vor fi scoase la vânzare în luna noiembrie, în cadrul unei licitaţii în Beverly Hills, a anunţat casa de licitaţii Julien's, preluată de AFP.
Dosarele conţin câteva radiografii ale feţei vedetei şi rapoarte medicale cu detalii despre operaţiile pe care le-a făcut.
"Zvonurile despre operaţiile de chirurgie estetică suferite de Marilyn Monroe continuă să fascineze publicul" şi rămân înconjurate de "mister", arată Julien's într-un comunicat.
Dosarele "aduc clarificări asupra procedurilor şi dau noi amănunte despre operaţiile care trebuia să o transforme (pe Marilyn Monroe) într-o perioadă în care chirurgia estetică nu era o practică obişnuită", adaugă casa de licitaţii.
În dosare se arată că Marilyn Monroe şi-a modificat bărbia şi extremitatea nasului în 1950, când avea 24 de ani, dar şi că a avut o sarcină extrauterină, în 1957, la New York. Ultimul raport este datat 7 iunie 1962, cu două luni înainte de moartea actriţei. Este vorba despre o căzătură acasă, în urma căreia i s-a umflat şi fracturat uşor nasul.
Licitaţia va avea loc pe 10 noiembrie, în cadrul unei vânzări de obiecte personale şi amintiri rămase de la staruri hollywoodiene.