Premierul Emiratelor Arabe Unite, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care este şi emirul Dubaiului, a declarat că va exista un Minister al Fericirii, care se va ocupa de politici „pentru crearea de bine social şi de satisfacţie”.

Potrivit Hotnews, Sheikh Mohammed a anunţat că va exista inclusiv un ministru pentru Starea de Toleranţă.

De asemenea, acesta a spus că unele ministere vor fuziona, iar o parte din serviciile guvernamentale vor fi externalizate.

„Guvernele trebuie să fie flexibile. Nu avem nevoie de mai multe ministere, ci de ministere capabile să facă faţă schimbării. Vrem un guvern tânăr şi flexibil care să îndeplinească aspiraţiile tineretului şi ambiţiile oamenilor.

Grupul de elită de tineri bărbaţi şi femei va consilia Guvernul în privinţa problemelor tinerilor şi va fi condus de o ministră de stat pentru tineret ce va avea cel mult 22 de ani”, a spus şeful Guvernului din Emiratele Arabe Unite la un summit din Dubai.

Şeicul Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum a intrat în atenţia presei internaţionale şi în vara anului trecut, când a anunţat că în Dubai se va construi o pistă de schi de 1,2 kilometri lungime, un patinoar uriaş şi cea mai mare fântână arteziană din lume. Proiectul ar urma să acopere o suprafaţă de 3,5 milioane de metri pătraţi şi va fi amplasat între turnul Burj Khalifa şi hipodromul Meydan, din central emiratului.