Primarul oraşului italian Ostana, care se află în munţii Piemontului, a anunţat că localitatea are un nou rezident – ”un vis îndeplinit” – pentru micuţa comunitate, unde nu se mai născuse niciun copil din anii ’80.

Micuţul Paolo s-a născut într-un spital din Torino şi duce numărul locuitorilor din Ostana la 85. Mai puţin de jumătate, însă, trăiesc aici pe toată durata anului.

”Declinul a început în 1975, cu doar 17 naşteri până în 1987. Atunci s-a născut ultimul băiat. Acum a venit şi micuţul Paolo”, a explicat primarul Giacomo Lombardo.

Ostana încearcă să oprească regresul demografic prin oferirea de locuri de muncă. Părinţii băiatului, Silvia şi Jose, plănuiau să plece din Italia, însă autorităţile locale le-au oferit şansa de a se ocupa de un refugiu montan.

Oraşele mici din Italia se luptă cu depopularea. Tinerii pleacă în oraşele mari pentru a găsi locuri de muncă. Unele localităţi mici oferă case gratis celor care vor să le ocupe.

În Ostana, naşterea lui Paolo a fost sărbătorită cu o petrecere şi, potrivit ziarului La Stampa, la intrarea în oraş a fost aşezată statueta unei berze.