Cinefilii din toată lumea sunt în stare de şoc: popularul şi îndrăgitul actor Italian, Giuliano Gemma, celebru pentru rolul „Ringo” din mai multe westernuri producţie naţională, a murit marţi seară, la vârsta de 75 de ani, într-un accident rutier lângă Roma. Născut pe 2 septembrie 1938 în capitala Italiei, Giuliano Gemma şi-a început cariera în cinematografie la vârsta de 18 ani pe post de cascador.

După câteva roluri modeste şi dubluri, el a devenit protagonist în numeroase filme din genurile cele mai diverse. În total a apărut în peste 100 de filme pe marele şi pe micul ecran, de la comedii până la filme de aventuri şi istorice.

În primii ani, Giuliano Gemma a apărut alături de monştri sacri ai cinematografiei, cum ar fi Charlton Heston în „Ben Hur”(1959) sau Claudia Cardinale, Burt Lancaster şi Alain Delon în „Ghepardul” regizat de Luchino Visconti în 1963.

În 1965, sub numele Montgomery Wood, joacă în ”Una pistola per Ringo” care îl va consacra ca star al westernului spaghetti şi îl face cunoscut în străinătate. Va turna în total peste 10 filme din această serie, fiecare nou lungmetraj bucurându-se de o primire deosebită în rândul publicului.

De-a lungul carierei, Giuliano Gemma a împărţit afişul cu mari actori, printre care Kirk Douglas, Rita Hayworth, Henry Fonda, Florinda Bolkan, Liv Ullman şi Catherine Deneuve.