Datele a circa 32 de milioane de utilizatori ai site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison, victimă a unui act masiv de piraterie informatică în luna iulie, au fost publicate online, informează revista Wired.

Datele furate, care conţin sume plătite, adrese de e-mail, numere de telefon ale utilizatorilor site-ului descris de Wired ca faţa ascunsă a internetului („dark web”) sunt acum accesibile. Site-ul a suferit un atac informatic acum o lună — în cadrul căruia au fost furate datele unui număr mare de utilizatori — comis de un grup autointitulat „The Impact Team”, transmite Agerpres.

Acesta a ameninţat că publică dosarele clienţilor, fotografii cu nuduri şi convorbiri dacă site-ul nu se închide. Şi au pus ameninţarea în aplicare în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit Wired.
Site-ul Ashely Madison, al cărui slogan este „Life is short. Have an affair” şi care numără peste 37 de milioane de utilizatori, este specializat în întâlniri extraconjugale. Pe site-ul creat în 2001 sunt înscrise persoane din 46 de ţări.

Avid Life Media, proprietarul site-ului, a anunţat în luna iulie că 'un terţ neautorizat' a accesat datele de pe Ashley Madison şi că a angajat imediat unii dintre cei mai buni specialişti din lume în securitate informatică pentru a atenua efectele atacului. Firma cu sediul în Canada a adăugat că lucrează în strânsă colaborare cu autorităţile pentru identificarea autorilor acestui "atac de terorism cibernetic".

„Am explicat frauda, înşelătoria şi prostia Avid Life Media şi a membrilor săi. Acum toţi le pot vedea dosarele”, a declarat grupul de piraţi.

Revista Wired subliniază că circa 15.000 de abonaţi ai site-ului de întâlniri extraconjugale au dat adrese de e-mail ale unor membri ai guvernului şi ai armatei.