Tinerii din Marea Britanie care doresc să se alăture grupării teroriste Stat Islamic sunt "momiţi" cu produse electrocasnice şi covoare, scrie english.alarabiya.net.

Maşini de spălat, frigidere, aragazuri, paturi şi covoare, toate aceste lucruri sunt oferite de ISIS tinerilor care se alătură grupării teroriste. De asemenea, gruparea Stat Islamic oferă un bonus salarial pentru recrut care vine cu copiii în Siria.

Fostul paznic de supermarket Omar Hussain, în vârstă de 27 de ani, care a devenit responsabilul cu propaganda ISIS în Siria, spune că potenţialii terorişti vor primi bani pentru chirie, precum şi alimente.

"ISIS îţi dă bani pentru a-ţi îngriji soţia, copiii şi o alocaţie lunară pentru fiecare copil. Dacă nu este suficient, Dawlah (ISIS) furnizează accesorii pentru casă, electrocasnice, precum maşini de spălat, frigidere, aragazuri, covoare, carpete şi veselă".

Hussain a locuit în trecut alături de mama sa, într-o casă din oraşul High Wycombe, situat lângă Londra. Potrivit acestuia, un luptător ISIS este plătit cu aproximativ 500 de dolari în fiecare lună.