Capul lui Friedrich Wilhelm Murnau, regizorul filmului 'Nosferatu', una din capodoperele cinematografiei expresioniste germane, a fost furat din cavou, a anunţat conducerea cimitirului Stahndorf din apropierea Berlinului. Autorii furtului au vizat doar cadavrul artistului, sicriele fraţilor săi, aflate în acelaşi cavou, rămânând intacte, potrivit aceleiaşi surse, citate de agenţia DPA. Întrebat de cotidianul Bild, directorul cimitirului a spus că este 'sigur că faptele s-au produs între 4 şi 12 iulie', relatează miercuri AFP. 'Cred că uşa cavoului a fost deschisă cu o sârmă', a adăugat el, menţionând că a 'avut un şoc' când a deschis sicriul: 'Luaseră capul', a susţinut Olaf Ihlefeldt.

Un purtător de cuvânt al poliţiei berlineze, citat de cotidianul german, afirmă că nu exclude posibilitatea ca faptele să ţină de practici 'oculte'.

Născut în 1888, Friedrich Wilhelm Murnau, pe numele său real Friedrich Wilhelm Plumpe, a regizat în 1921 'Nosferatu', un clasic al filmului mut german. A ajuns celebru pe plan internaţional cu 'The Last Laugh' (1924), iar filmografia sa mai cuprinde 'Tartuffe' (1925) şi 'Faust' (1926). A lucrat la Hollywood din 1926 şi a câştigat trei premii Oscar cu 'Sunrise'. Rănit grav într-un accident de maşină în California, a murit în martie 1931, la 42 de ani, cu puţin înainte de lansarea ultimului său film, 'Tabu', încheie AFP.

AGERPRES