Sala de muzică a Castelului Peleş din Sinaia s-a dovedit neîncăpătoare la un eveniment mai puţin obişnuit. După o perioadă îndelungată orga istorică a Castelului Peleş a răsunat din nou cu ocazia unui dublu eveniment: lansarea primului compact disc cu înregistrări realizate pe acest instrument istoric şi închiderea Stagiunii Sunetului Muzicii, manifestare organizată de Muzeul Naţional Peleş şi Excess Music.
Protagonistul evenimentului a fost cunoscutul organist Remus Henning, originar din Cisnădie, care a interpretat creaţii de Johann Sebastian Bach, Johann Pachelbel, Louis Vierne şi Johann Ludwig Krebs. Publicul spectator a fost încântat de interpretarea maestrului şi de calitatea sunetului produs de orga istorică a Castelului Peleş. Orga Castelului Peleş, a fost construită în anul 1904 de firma austro-ungară, Rieger, iar instrumentul regal fiind unul cu dublă comandă, registrele fiind dispuse pe două claviaturi manuale cu pedalier. Acest instrument este înzestrat cu tractură pneumatică, iar tubulatura se află într-o nişă ce desparte două încăperi, şi se poate cânta la două console. Masterand al Conservatorului de Muzică din Paris în interpretare organistică, Remus Henning a susţinut numeroase concerte în ţară şi străinătate, fiind câştigător a nenumărate premii pentru interpretarea muzicii baroce la orgă.
Din 2012, Remus Henning este protagonistul producţiei ”Orgi istorice din România”, înregistrând primele două CD –uri, cu orgile transilvănene din Cisnădie şi orga istorică de la Castelul Peleş. Regina Elisabeta a României, Carmen Sylva, a fost aceea care a trezit, tânărului muzician George Enescu, interesul pentru orgă. Regina Elisabeta a primit lecţii de orgă de la organistul, pianistul şi compozitorul Sigismund Neukomm, când acesta se afla ca oaspete în castelul Monrepos la Neuwied.