Când l-a cunoscut pe Frank Sinatra, Ava Gardner  fusese căsătorită de două ori,  cu Mickey Rooney (1942-1943) şi cu jazzmanul Artie Shaw (1945-1946). Avuse de asemenea o lungă legătură amoroasa cu miliardarul excentric Howard Hughes. Era considerată cea mai frumoasă femeie din acei ani şi avea o carieră la Hollywood de superstar. Unul dintre succesele ei a fost rolul jucat în filmul “Ucigaşii” cu Burt Lancaster. S-a impus ca un star internaţional cu ”Zăpezile din Kilimanjaro”, cu Gregory Peck, şi cu ”Mogambo” cu Clark Gable.

Frank Sinatra  era căsătorit din 1939 cu Nancy Barbato şi avea trei copiii. Sinatra era considerat cântăreţul nr.1 din SUA, vânduse deja milioane de albume. A divorţat în 1951 pentru a se căsători cu Ava Gardner. Catolic, Sinatra a fost aspru criticat, de presa puritană de la Hollywood şi de Vatican,  pentru că îşi părăsise familia şi copiii.  Nici fanii lui  (provenind mai ales din rândul comunităţii italiene) nu au apreciat prea mult faptul că şi-a părăsit familia pentru o actriţă cu o reputaţie de femeie fatală.

Casnicia lui cu Ava Gardner a durat şase ani, până în 1957, şase ani. Sinatra a spus odată că Ava a fost femeia vieţii lui. Cariera lui începuse să decadă la începutul anilor 50. Ava Gardner în acei  ani dificili pentru Sinatra a uzat de toată  influenţa ei pentru al ajuta să primească roluri în filme, să apară pe scenă şi să aibă contracte. Graţie  insistenţelor ei a primit rolul principal în filmul de mare succes ”De aici în eternitate”  cu care Sinatra a câştigat Oscarul pentru interpretare masculina (1953).  Putem spune că Ava Gardner l-a salvat şi  i-a relansat cariera de actor.

Căsnicia lor nu a fost liniştită, amândoi erau personalităţi accentuate. Certurile, despărţirile lor, împăcările lor au fost pe larg  descrise în presă. Nu au avut copii deşi în cartea ei de memorii Ava Gardner a amintit  că a avut două sarcini pe care însă le-a avortat din raţiuni de carieră. Compania MGM, pentru care lucra, penaliza drastic nerespectarea contractelor, indiferent de motive. Modul lor de viaţă era unul epuizant - petreceri nesfârşite, alcool, dar şi muncă multă pe platourile de filmare, pe scenele cazinourilor din Las Vegas, în turnee. În 1957 s-au despărţit în cele din urmă şi s-a pronunţat divorţul. Cei doi au rămas în buni termeni toată viaţa. Au continuat să ducă fiecare  o viaţă tumultuoasa.  Ava Gardner a avut apoi o poveste cu Ernest Hemingway, pe care l-a vizitat la ferma lui din Cuba. Au călătorit împreună în Spania. Unii au contestat natura erotică a poveştii. Apoi ea s-a îndrăgostit de mai tânărul Luis Miguel Dominguín, mare toreador spaniol. Alt iubit al ei a fost actorul George C. Scott.

Cariera ei decade, odată cu vârsta, în anii 70. În 1986 paralizează parţial, fiind spitalizată pe termen lung. Rămâne imobilizată la pat. Interesant este că Sinatra achită toate facturile îngrijirilor medicale. Ava Gardner care nu mai juca de mult în filme şi nu avea încasări, chiar avea nevoie de acest sprijin. A murit la Londra din cauza unei pneumonii  (fusese o pasionată fumătoare şi era dependentă de alcool). Avea numai  67 de ani ani, iar ultimele ei cuvinte au fost ”Sunt obosită”.

După divorţ şi Frank Sinatra a avut o viata la fel de aventuroasă. Expediţiile erotice şi petrecerile cu prietenii lui Dean Martin, Sammy Davis Jr, fraţii Kennedy, Peter Lawford sunt cunoscute. Spectacolele date la Las Vegas, showurile de televiziune, turneele inteprinse în anii 60-80 au rămas memorabile după cum probează înregistrările rămase. Succesele lui Sinatra nu au încetat.  A avut legături periculoase cu Mafia, pentru care a apărut în faţa Congresului SUA. După divorţul de Ava Gardener, a mai avut două căsătorii. Cu actriţa Mia Farrow ( 1966-68) şi Barbara Marx, din 1976  A murit la 82 de ani, în 1998, după 22 de ani de căsnicie cu Barbara Marx