Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă. Un ecologist norvegian a determinat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri. Ce a descoperit activistul?
Ziariştii francezi Nicolas Daniel şi Louis de Barbeyrak au studiat timp de câteva luni ce presupune din interior industria pescuitului. Aceştia au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia şi Danemarca, după care au dezvăluit adevărul pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.
În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde există mai multe ferme piscicole angajate în creşterea artificială a somonului, jurnaliştii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist şi fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Ecologistul duce o luptă înverşunată împotriva fermelor ce se ocupă de creşterea artificială a somonului, dezvăluind detalii şocante despre activitatea acestora, scrie unica.md.
"În Norvegia, situaţia privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peştele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică şi anemia infecţioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori", spune Kurt.
Activistul are colectate probe, înregistrări video, care arată cum muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice.
"Ei înşişi trebuie să poarte măşti şi costume de protecţie, ca să nu fie afectaţi de substanţele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziţi. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia", relatează Kurth.
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
14 aprilie 2019




Din aceeaşi categorie:
Ardeiul, sănătatea din grădină
(10 septembrie 2014)
127 vizualizări
Ştii să găteşti cartofi la cuptor? VIDEO
(1 aprilie 2014)
285 vizualizări
Beneficiile ghimbirului: reţete tradiţionale împotriva viruşilor
(22 februarie 2017)
556 vizualizări
Viţel Stroganoff
(22 februarie 2014)
178 vizualizări
Hrana energizantă înainte de Sărbători
(15 decembrie 2015)
194 vizualizări
Reciclează cojile de la fructe şi legume
(16 iulie 2013 - Clara ION)
177 vizualizări
Ce mâncăm la birou?
(18 iulie 2013 - Clara ION)
169 vizualizări
Căldură mare, gheaţă din belşug
(15 august 2013)
94 vizualizări
Efectele benefice ale cafelei
(20 august 2013)
634 vizualizări
Apa minerală e periculoasă? Adevărul despre bolile pe care le poate provoca
(9 martie 2020)
231 vizualizări
Alimentele purtătoare de noroc pe care trebuie să le mănânci de Revelion
(29 decembrie 2013)
482 vizualizări
10 lucruri mai puţin cunoscute despre roşii
(31 iulie 2014)
351 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
133 vizualizări
15 alimente care ajută creierul să funcţioneze la capacitate maximă
(31 ianuarie 2020)
172 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Află cum se prepară "Aripioare picante"?
(21 noiembrie 2014)
219 vizualizări
LIDL, prins într-un scandal de proporţii! Cum au ajuns sute de mii de ouă să fie contaminate cu substanţe toxice
(5 august 2017)
725 vizualizări
Aperol Spritz - Istoria unui secret italian bine păstrat
(2 mai 2019)
498 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Dacă ai jucat vreodată un slot și te-ai întrebat „Ce caută lămâia asta aici?”, nu
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole