Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă. Un ecologist norvegian a determinat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri. Ce a descoperit activistul?
Ziariştii francezi Nicolas Daniel şi Louis de Barbeyrak au studiat timp de câteva luni ce presupune din interior industria pescuitului. Aceştia au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia şi Danemarca, după care au dezvăluit adevărul pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.
În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde există mai multe ferme piscicole angajate în creşterea artificială a somonului, jurnaliştii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist şi fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Ecologistul duce o luptă înverşunată împotriva fermelor ce se ocupă de creşterea artificială a somonului, dezvăluind detalii şocante despre activitatea acestora, scrie unica.md.
"În Norvegia, situaţia privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peştele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică şi anemia infecţioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori", spune Kurt.
Activistul are colectate probe, înregistrări video, care arată cum muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice.
"Ei înşişi trebuie să poarte măşti şi costume de protecţie, ca să nu fie afectaţi de substanţele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziţi. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia", relatează Kurth.
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
14 aprilie 2019




Din aceeaşi categorie:
Ardeiul iute, beneficii miraculoase pentru sănătate
(17 iunie 2016)
218 vizualizări
Inele de cartofi cu sos de iaurt
(19 iunie 2013)
152 vizualizări
Un celebru ghid culinar franţuzesc a făcut primul top al restaurantelor din România
(29 aprilie 2018)
902 vizualizări
Cătina-elixirul zeilor
(10 februarie 2020 - Cristina IANCU)
466 vizualizări
Cum se fierb corect ouăle, de fapt. Detaliul de care puţină lume ţine cont
(19 aprilie 2021)
190 vizualizări
Drojdia de bere, printre cele mai sănătoase alimente
(24 decembrie 2014)
496 vizualizări
Otrava din cafeaua decofeinizată
(14 mai 2015)
273 vizualizări
Cum deosebiţi uleiul de măsline veritabil de cel fals
(10 august 2015)
1315 vizualizări
Avocado BIO, retras de la vânzare de Kaufland, pentru că „depăşeşte limita legală de pesticide”
(22 martie 2022)
376 vizualizări
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic 4 ceşti de cafea
(17 februarie 2020)
104 vizualizări
Beneficiile ghimbirului: reţete tradiţionale împotriva viruşilor
(22 februarie 2017)
556 vizualizări
Ceaiul potrivit grupei tale de sânge
(1 iunie 2017)
383 vizualizări
Zăpada cu gust de jambon i-a înnebunit pe câinii din localitatea slovenă Sezana
(21 ianuarie 2017)
705 vizualizări
Vinul ieftin, otrava din paharele românilor
(9 februarie 2014)
235 vizualizări
Despre murături
(23 august 2013)
219 vizualizări
Ce nu ştiai despre ciocolată
(7 iulie 2013 - Cristina IANCU)
170 vizualizări
Grecia, locul perfect pentru o vacanţă culinară
(23 ianuarie 2017)
287 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole