Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă. Un ecologist norvegian a determinat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri. Ce a descoperit activistul?
Ziariştii francezi Nicolas Daniel şi Louis de Barbeyrak au studiat timp de câteva luni ce presupune din interior industria pescuitului. Aceştia au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia şi Danemarca, după care au dezvăluit adevărul pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.
În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde există mai multe ferme piscicole angajate în creşterea artificială a somonului, jurnaliştii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist şi fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Ecologistul duce o luptă înverşunată împotriva fermelor ce se ocupă de creşterea artificială a somonului, dezvăluind detalii şocante despre activitatea acestora, scrie unica.md.
"În Norvegia, situaţia privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peştele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică şi anemia infecţioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori", spune Kurt.
Activistul are colectate probe, înregistrări video, care arată cum muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice.
"Ei înşişi trebuie să poarte măşti şi costume de protecţie, ca să nu fie afectaţi de substanţele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziţi. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia", relatează Kurth.
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
14 aprilie 2019
(301 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
40.931 de litri de apă îmbuteliată scoşi de la vânzare de ANPC
(5 septembrie 2017)
228 vizualizări
Câte calorii conţine fiecare tip de pâine şi care este cea mai bună pentru dietă
(5 februarie 2021)
497 vizualizări
Grecia, locul perfect pentru o vacanţă culinară
(23 ianuarie 2017)
266 vizualizări
Spune-mi ce fel de cafea bei ca să îţi spun cine eşti
(22 septembrie 2013)
270 vizualizări
Cele mai nocive alimente pentru cei mici
(11 noiembrie 2013)
252 vizualizări
Un român a bătut italienii la pizza - Locul doi la Campionatul European de Pizza
(16 iunie 2014)
168 vizualizări
Cui îi este interzis să mănânce carne de porc
(13 ianuarie 2017)
158 vizualizări
Somon cu ierburi aromate şi lămâie caramelizată VIDEO
(29 martie 2014)
223 vizualizări
Ce fel de ceai preferi?
(19 iulie 2013 - Clara ION)
131 vizualizări
Scorţişoara, condimentul miracol
(5 august 2013)
156 vizualizări
Medicul nutriţionist Mihaela Billic: Alimentul care “ne roade precum rugina”
(7 ianuarie 2018)
766 vizualizări
Curiozităţi despre zmeură
(22 iunie 2015)
737 vizualizări
Muraturile isi fac loc in camara la inceput de toamna. Invata cum sa le pregatesti ca la carte si ce metode sa folosesti pentru a avea rezultatele dorite.
(25 septembrie 2020)
123 vizualizări
Florenţa, paradisul iubitorilor de mâncare
(11 aprilie 2017)
146 vizualizări
Piept de raţă la cuptor în stil asiatic
(21 mai 2014)
324 vizualizări
Ce alimente neobişnuite provoacă balonare
(27 martie 2017)
686 vizualizări
Ştii totul despre bere?
(28 iulie 2013 - Cristina IANCU)
548 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole