Cu toţii avem probleme în decojirea ouălor fierte, însă un nou truc care ar trebui să ne uşureze această sarcină a fost dezvăluit în cadrul unei emisiuni din SUA.
Potrivit americanilor, ouăle proaspete se decojesc mai greu după ce sunt fierte, din cauza albuşului. Însă, pentru o decojire uşoară, în apa în care este fiert oul trebuie adăugată o linguriţă de bicarbonat de sodiu.
Astfel, după fierbere coaja va fi înlăturată cu uşurinţă, deoarece bicarbonatul de sodiu creşte alcalinitatea din albuşul oului.
Trucul simplu prin care poţi decoji instant ouăle fierte
3 februarie 2017





Din aceeaşi categorie:
Scumpirile ouălor şi untului, anchetate de Consiliul Concurenţei
(24 noiembrie 2017)
139 vizualizări
Alimentele acide cresc riscul de diabet
(23 noiembrie 2013)
332 vizualizări
Noua obsesie alimentară a americanilor
(20 martie 2017)
443 vizualizări
Cum să faci ceapă roşie murată?
(15 octombrie 2013)
632 vizualizări
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un pumn de nuci, pe zi. Beneficiile sunt uluitoare
(16 februarie 2021)
300 vizualizări
Cum a ajuns uleiul de palmier în aproape toate alimentele. Un lobby asemnătător cu cel al tutunului şi alcoolului
(6 iulie 2021)
83 vizualizări
Papanaşi
(4 noiembrie 2013)
272 vizualizări
Ceaiul potrivit grupei tale de sânge
(1 iunie 2017)
381 vizualizări
Piept de pui cu smântână şi ciuperci
(21 octombrie 2013)
410 vizualizări
Cafeaua nu cauzează cancer, dar băuturile extrem de fierbinţi ar putea
(27 iunie 2016)
124 vizualizări
Alertă alimentară: Ouă contaminate cu o substanţă chimică periculoasă pentru oameni au ajuns în consum
(11 ianuarie 2019)
130 vizualizări
Top 5 alimente care te slăbesc fără înfometare
(2 aprilie 2024)
319 vizualizări
Fructe periculoase, depistate într-un lanţ de hipermarketuri
(30 decembrie 2020)
396 vizualizări
Truc esenţial. Cum să recunoşti rapid un vin de calitate
(18 mai 2018)
382 vizualizări
Specialişti nutriţie: Fructele nu îngraşă, chiar dacă au fructoză
(28 mai 2019)
116 vizualizări
Berea rămâne băutura alcoolică preferată a românilor
(6 septembrie 2017)
368 vizualizări
Ştiai că le poţi prepara şi la grătar?
(11 iulie 2013 - Clara ION)
228 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
Publicat la data de 17 iunie 2025
-
Un brand al oraşului: Restaurantul lui Gherea din Gara Ploieşti
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an!
Publicat la data de 20 iunie 2025
-
Castelul Bran sau Castelul lui Dracula
Publicat la data de 16 iunie 2025
-
Vinete gratinate cu roşii şi brânzeturi rase
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
Publicat la data de 18 iunie 2025
-
Strategii de pariuri pe goluri – ce trebuie să ştii?
Publicat la data de 19 iunie 2025