Untul este un aliment care, consumat cu măsură, poate lupta împotriva infarctului şi accidentelor vasculare.
“Untul este o sursă excelentă de grăsimi, vitamine liposolubile, minerale, în comparaţie cu grăsimile artificiale – cum ar fi margarina. Persoanele sănătoase, active, pot consuma 40 g unt/ zi. Această cantitate aduce un aport de 100 mg colesterol (recomandarea este să nu se depăşească un aport zilnic de 300 mg colesterol), 20 g acizi grasi saturaţi şi 300 kcal.
Untul are într-adevar un conţinut ridicat de acizi graşi saturaţi, dar aceştia nu cresc nivelul colesterolului în sânge şi sunt uşor de digerat. De asemenea, grăsimea untului are tendinţa de a creşte colesterolul bun, care este un excelent protector împotriva infarctului de miocard şi accidentului cerebral vascular”, scriu specialistii site-ului doctormenci.ro
Untul, previne infarctul
20 aprilie 2020


Din aceeaşi categorie:
Prea multă pâine poate duce la depresie
(9 august 2015)
66 vizualizări
Proiect privind privind suprataxarea sucurilor cu zahăr, pentru descurajarea consumului şi reducerea anumitor boli grave
(17 aprilie 2018)
55 vizualizări
În timpul caniculei evitaţi consumul de alcool şi cafea; beţi multă apă
(4 august 2017)
255 vizualizări
Florenţa, paradisul iubitorilor de mâncare
(11 aprilie 2017)
148 vizualizări
Posibilă contaminare cu salmonella la Mars
(10 iunie 2017)
313 vizualizări
Ouăle de găină, adevărate comori de energie
(19 octombrie 2015)
432 vizualizări
Ştii care sunt cele mai poluate fructe şi legume?
(6 februarie 2017)
388 vizualizări
Ştii totul despre bere?
(28 iulie 2013 - Cristina IANCU)
560 vizualizări
Dieta anti-cancerigenă
(11 martie 2016)
273 vizualizări
Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată crude
(7 iunie 2015)
462 vizualizări
Scandalul ouălor contaminate. Cât de periculoase sunt pentru sănătate
(18 august 2017)
44 vizualizări
Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge
(29 noiembrie 2015)
212 vizualizări
Greşeala fundamentală pe care o fac oamenii care mănâncă seara
(17 ianuarie 2017)
146 vizualizări
Calităţile terapeutice spectaculoase ale ţuicii de prune
(25 noiembrie 2013)
798 vizualizări
Proprietăţile neştiute ale dafinului
(2 octombrie 2014)
150 vizualizări
Un tip de ceai poate scădea riscul de dezvoltare a diabetului de tip II
(3 martie 2015)
149 vizualizări
Înlocuieşte energizantul cu o banană
(27 iulie 2013 - Clara ION)
158 vizualizări

Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,

Industria serviciilor financiare trece printr-o transformare semnificativă,
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole