Untul este un aliment care, consumat cu măsură, poate lupta împotriva infarctului şi accidentelor vasculare.

“Untul este o sursă excelentă de grăsimi, vitamine liposolubile, minerale, în comparaţie cu grăsimile artificiale – cum ar fi margarina. Persoanele sănătoase, active, pot consuma 40 g unt/ zi. Această cantitate aduce un aport de 100 mg colesterol (recomandarea este să nu se depăşească un aport zilnic de 300 mg colesterol), 20 g acizi grasi saturaţi şi 300 kcal.

Untul are într-adevar un conţinut ridicat de acizi graşi saturaţi, dar aceştia nu cresc nivelul colesterolului în sânge şi sunt uşor de digerat. De asemenea, grăsimea untului are tendinţa de a creşte colesterolul bun, care este un excelent protector împotriva infarctului de miocard şi accidentului cerebral vascular”, scriu specialistii site-ului doctormenci.ro