Fondul Proprietatea vrea să vândă până la 4,99% din acţiunile Romgaz. Pachetul ar valora 691 milioane de lei, la ultimul preţ de pe bursă.

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a anunţat în această seară pe bursă că a demarat o ofertă de plasament privat accelerat pentru vânzarea a pânăla 19,243 milioane de acţiuni Romgaz destinată exclusiv investitorilor calificaţi, scrie Ziarul Financiar.

Plasamentul va începe imediat. Banca americană Goldman Sachs va acţiona ca bookrunner exclusiv al tranzacţiei. Erste Group Bank va acţiona ca joint lead manager.

Pachetul scos la vânzare de fond reprezintă 4,99% din capitalul Romgaz şi valorează 691 milioane de lei, calculat în funcţie de ultimul preţ de pe bursă de 35,6 lei pentru o acţiune Romgaz. În prezent, FP deţine 14,99% din capitalul Romgaz, cel mai mare producător de gaze. Dacă va reuşi să vândă întreg pachetul de acţiuni, FP va rămâne cu 10% din Romgaz.

În luna martie, Fondul a anunţat că analizează opţiuni strategice pentru o potenţială reducere a participaţiilor deţinute în OMV Petrom sub o deţinere de 15%, sub rezerva unor condiţii de piaţă favorabile şi a aprobărilor necesare. Însă până în prezent nu a vândut acţiuni Petrom.