Fiscul a scos la vânzare fosta uzină de armament de la Drăgăşani, proprietate ce aparţine lui Gigi Becali. Omul de afaceri a cumpărat-o acum zece ani şi a promis că face investiţii ca să o transforme în fabrică de conserve, informează Digi 24.

Foştii angajaţi au sperat că vor avea din nou de lucru, dar au fost dezamăgiţi - ca şi statul, care caută acum un investitor.

Fabrica de armament avea peste 1000 de angajaţi care, în vremea comunismului, făceaucartuşe pentru mitraliere. Decăderea industriei de profil a închis fabrica şi a lăsat pe drumuri muncitorii. George Becali a cumpărat clădirea şi terenurile de 2000 de metri pătraţi cu 13 milioane de lei şi a anunţat că deschide o fabrică de conserve.

În prezent, fabrica este în conservare, având pe ştatele de plată circa 30 de persoanecare asigură paza.

Pentru că nu a făcut investiţiile promise, statul l-a dat în judecată pe George Becali.Judecătorii au hotărât că George Becali trebuie să plătească statului peste 300.000 de euro penalizări pentru că nu a respectat contractul. Acum, Fiscul s-ar mulţumi şi cu33.000 de lei, dacă cineva ar vrea să cumpere clădirea şi terenul fostei fabrici de armament de la Drăgăşani. La primele trei licitaţii, statul nu a primit nici o ofertă.

Gigi Becali execută o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după mai multe condamnări - în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, dosarul Valiza şi în cel în care a fost judecat pentru sechestrarea celor care i-au furat maşina.