Reprezentanţii Ford au decis să oprească temporar producţia B-Max timp de cinci zile lucrătoare în luna martie, respectiv trei zile lucrătoare în aprilie. Asamblarea de automobile la fabrica din Craiova este sistată pentru patru zile lucrătoare şi în februarie.

"Ford România continuă să îşi ajusteze volumul de producţie în funcţie de cererea de pe piaţă şi va opri activitatea în Secţia de Operaţiuni Vehicule timp de cinci zile în luna martie, respectiv trei zile în luna aprilie. În ceea ce priveşte Secţia de Producţie Motoare, nu anticipăm zile fără producţie în perioada următoare. Datorită flexibilităţii sistemelor noastre, putem reacţiona în timp util la cererile din piaţă inclusiv prin majorări de producţie", a declarat Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România, potrivit Mediafax.

La începutul acestei luni, Ford România a anunţat că are planificate patru zile fără producţie de automobile în februarie, pe fondul cererii scăzute.
Anul trecut, producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprită pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare producţia a fost sistată timp de şapte zile.
Ford produce în prezent la Craiova modelul B-Max şi motoare pe benzină EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri.