Pentru estimarea unei asigurări de locuinţă trebuie avuţi în vedere mai mulţi factori printre care şi ţara de reşedinţă, adresa, componenţa familiei sau zona exactă în care se situează imobilul în cauză. Cumpărarea unei case înseamnă în ziua de azi totodată şi cumpărarea unei asigurări pentru casa respectivă. 


Calculator pentru asigurarea casei

Pentru a facilita lucrurile, există în prezent companii de asigurări care pun la dispoziţie pe site-urile lor calculatoare de asigurare casa, prin care se poate simula în mod simplu un pachet convenabil. Aşadar, prin introducerea a câtorva date personale, precum codul poştal, adresa şi componenţa familiei o persoană interesată poate afla cam ce asigurare poate încheia în mod favorabil pentru locuinţa pe care o deţine.

Există mai multe tipuri de poliţe de asigurare a casei, iar cea mai potrivită alegere trebuie făcută conform cu necesităţile, bugetul şi riscurile proprietăţii.

O asigurare de casă tipică acoperă în primul rând daunele produse structurii principale a locuinţei. Dar, în plus, în funcţie de opţiuni, poate acoperi şi costurile pentru repararea daunelor produse altor structuri ataşate sau nu de imobilul în sine. De asemenea, există şi posibilitatea asigurării bunurilor personale sau chiar asigurarea de accidente în locuinţă pentru protecţia sănătăţii şi vieţii personale sau a familiei.

Fiecare dintre aceste tipuri de asigurare vine cu caracteristici şi avantaje proprii. Dacă se optează pentru o asigurare mai scumpă, atunci proprietarul va avea avantajul unei acoperiri financiare mai mari în caz de dezastru.

 Factori de luat în considerare pentru încheierea unei asigurări de casă

Caracteristicile fizice ale locuinţei pot afecta costul asigurării. Aşadar, trebuie avut în vedere vârsta imobilului, materialele din care este construită casa, starea acoperişului, dimensiunea locuinţei, dacă aceasta dispune de anexe sau personalizări excepţionale, dacă imobilul este conform cu standardele actuale de construcţie, şi alte asemenea criterii.

În plus, alte atracţii din gospodărie, cum ar fi o piscină, un teren de tenis sau o grădină pot creşte costul unei asigurări de locuinţă. Însă acest lucru se negociază cu fiecare firma de asigurari în parte. Locaţia poate juca şi ea un rol important pentru tipul asigurării alese. Asiguratorul poate pune în balanţă şi factori precum riscul de dezastre naturale la care este expus imobilul.



Pentru o acoperire extra, se poate lua în calcul plata unei asigurări mai complexe. În caz de inundaţii, cutremur, alunecări de teren sau viituri, dacă locuinţa este afectată dar a fost asigurată extra, atunci costurile pagubelor sunt acoperite iar o cheltuială uriaşă este evitată. O asemenea asigurare costă mai mult, dar şi riscurile pe care le acoperă sunt mai extinse.

Cele mai multe firme de asigurări oferă instrumente şi calculatoare pentru a estima cam cât poate ajunge o asigurare de casă, în funcţie de anumite date. Aşadar, oricine poate evalua la cât ar ajunge o asemenea poliţă în caz personal în ziua de azi.