Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis menţinerea tarifelor reglementate aplicate clienţilor casnici şi a celor asimilaţi, care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate, potrivit unui comunicat al ANRE.

Decizia a fost luată pe baza rezultatelor analizei efectuate conform prevederilor Metodologiei de stabilire a preţurilor şi tarifelor la clienţii finali care nu uzează de dreptul de eligibilitate, aprobată prin Ordinul ANRE nr. 82/20.11.2013, metodologie care asigura cadrul legislativ secundar de calculare a preţurilor şi tarifelor practicate de furnizorii de ultimă instanţă (FUI) către clienţii finali care nu au uzat de dreptul de eligibilitate', se arată într-un comunicat al ANRE.

Reprezentanţii ANRE menţionează că, având în vedere prevederile Metodologiei de stabilire a preţurilor pentru energia electrică vândută de producători pe bază de contracte reglementate şi a cantităţilor de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanţă aprobată prin Ordinul ANRE nr. 83/2013, 'necesarul de consum pe contracte reglementate va fi achiziţionat de la SC Hidroelectrica SA şi SN Nuclearelectrica SA, astfel încât să se asigure preţuri rezonabile la energia electrică vândută clienţilor casnici'.

Cu alte cuvinte, populaţia va primi mai multă energie ieftină hidro şi nucleară, în cazul în care alte componente ale preţului vor fi majorate, astfel încât preţul final să rămână acelaşi