Autorităţile dintr-un oraş din Germania au ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce au confiscat câinele unei familii care nu şi-a plătit impozitele - apoi l-au vândut pe eBay, informează BBC.

Potrivit presei germane, iniţial oficialii de la Ahlen (vest) au vrut să confişte scaunul cu rotile al unuia dintre rezidenţii în cauză, estimând că acesta era cel mai valoros bun din casă, însă în cele din urmă s-au hotărât asupra mopsului familiei pe nume Edda.

Unul dintre oficiali a scos apoi câinele la vânzare pe eBay la preţul aparent extrem de avantajos de 750 de euro - cam jumătate din preţul pe care noul proprietar - o poliţistă pe nume Michaela Jordan - s-ar fi aşteptat să-l plătească.

Iniţial suspicioasă din cauza preţului mic, femeia a sunat la numărul postat în anunţ, unde a vorbit cu un angajat al administraţiei lui Ahlen, care i-a explicat că mopsul a fost confiscat pentru că proprietarul nu îşi plătise impozitele - inclusiv impozitul pe câine.

Poliţistei i s-a spus că patrupedul era sănătos, aşa că aceasta a acceptat vânzarea.

Jordan povesteşte că animalul avea însă probleme medicale care nu i-au fost dezvăluite. De la schimbarea proprietarilor în decembrie, Edda a avut nevoie de patru intervenţii chirurgicale din cauza unor probleme oculare, inclusiv una de urgenţă de Crăciun.

Poliţista cere acum daune din partea administraţiei pentru cheltuielile sale cu câinele, care s-au ridicat, potrivit acesteia, la suma totală de circa 1.800 de euro. Solicitarea acesteia a adus cazul în atenţia Ahlener Tageblatt - care a reuşit, de asemenea, să descopere proprietarul iniţial al Eddei.

Fostul proprietar a povestit publicaţiei că autorităţile au vrut să confişte iniţial scaunul cu rotile, însă acesta aparţinea unei asociaţii de de asigurare a angajaţilor, aşa că au decis că mopsul este cel mai valoros bun din casă.