De ceva vreme se vehiculează un subiect nou pe piaţa financiară, care a trezit interesul mai multor investitori şi speculanţi. Subiectul în cauză este criptomoneda. Intervine desigur întrebarea ce este criptomoneda, cum funcţionează şi cum se pot obţine câştiguri din tranzacţii cu criptomonede.

Cu toate că termenul criptomonedă ar putea suna ciudat pentru unii dintre noi, acesta provine de la criptografie, ştiinţa criptării digitale a informaţiilor, pe care se şi bazează acest tip de monedă, astfel încât informaţia să fie imposibil de accesat de către persoane neautorizate. Criptomonedele sunt de fapt bani virtuali, care, spre deosebire de multe alte valute, nu sunt administrate de nici o bancă centrală sau de vreun guvern. Acestea oferă un nivel unic de securitate, rulând pe tehnologia de tip blockchain. Informaţiile stocate în blocuri sunt sigure tocmai datorită criptografiei, aceste blocuri digitale de date formând o bază de date cu acces public (descentralizat). Vă propun mai departe să aflăm cum pot fi tranzacţionate criptomonedele, prin crearea unui cont de brokeraj pe o platformă socială de tranzacţionare.

Cum pot fi tranzacţionate criptomonedele?

La o analiză mai amanunţită a evoluţiei preţurilor anumitor criptomonede, s-ar putea să luaţi în considerare să tranzacţionaţi şi dumneavoastră criptomonede pentru a vă maximiza profiturile. Întâi de toate, este important să ştiţi cum şi unde puteţi tranzacţiona criptomonede. Un aspect destul de important este şi acela că aceste monede virtuale sunt prezente la nivel global, ele putând fi tranzacţionate în peste 140 ţări.

Criptomonedele pot fi cumpărate dar şi create. Procesul prin care sunt create criptomonedele se numeşte minerit. Pentru acesta, veţi avea nevoie de un calculator foarte performant, care apoi rezolvă probleme complicate de matematică, pentru care există un fel răsplată, generând monede. Acest proces este unul destul de anevoios şi costisitor.

O modalitate mult mai viabilă de a ajunge în posesia unor criptomonede, este aceea de a cumpăra criptomonede prin intermediul unor brokeri, aşa numite exchange-uri, care pun la dispoziţia utilizatorilor săi o platformă de tranzacţionare, prin intermediul căreia se pot cumpăra, vinde sau păstra monede virtuale. Pentru a avea acces la o astfel de platformă socială de tranzacţionare, utilizatorul trebuie să-şi creeze înainte de toate un cont. Înregistrarea pe o astfel de platformă este gratuită.

Care sunt paşii de urmat pentru a deschide un cont pe o platformă de tranzacţionare?

Un astfel de cont se poate deschide accesând platforma, în modulul de înregistrare şi completând formularul de acolo după cum urmează:

  1. Se completează formularul solicitat introducând următoarele date:
  • Prenume
  • Nume
  • Nume utilizator
  • E-mail
  • Parolă – aceasta va fi aleasă fie de ultilizator, fie se va selecta parola propusă automat
  • Număr telefon
  1. Se bifează cele două căsuţe cu referire la termenii şi condiţiile broker-ului şi la prelucrarea datelor conform politicii de confidenţialitate şi a celei de utilizare a cookie-urilor.

Atenţie: Este obligatoriu să se bifeze cele două căsuţe de la finalul formularului în semn de acceptare a termenilor şi condiţiilor şi de confirmare a luării la cunoştinţă a modului de utilizare a informaţiilor introduse în conformitate cu politicile de confidenţialitate şi cu cele de utilizare a cookie-urilor.

  1. Se dă click pe butonul Creează Contul

Dacă aveţi deja un cont pe reţeaua de socializare Facebook, puteţi accesa platforma de tranzacţionare conectându-vă la contul dumneavoastră de Facebook. În partea de jos a formularului de înregistrare, daţi click pe butonul Facebook, în urma căruia pe monitorul dumneavoastră va apărea o nouă ferestră cu două căsuţe. Informaţiile necesare pentru a vă putea conecta la reţeaua de socializare sunt:

  • E-mail sau telefon (aferent contului dvs. de Facebook)
  • Parola (aferentă contului dvs. de Facebook)

Daţi apoi click pe butonul Log in.

O altă modalitate de accesare a platformei sociale de tranzacţionare este prin intermediul contului Google. La fel ca şi în cazul accesării prin intermediul reţelei de socializare, în partea de jos a formularului de înregistrare, daţi click pe butonul Google. Pe monitorul dumneavoastră va apărea un link cu datele contului Google. Accesând acest link, veţi fi conectat automat la platforma de tranzacţionare.

După ce veţi avea un cont creat, se recomandă să vă completaţi profilul, accesând opţiunea Completare profil şi să vă introduceţi restul datelor solicitate.

Veţi putea accesa contul dumneavoastră inclusiv prin intermediul unei aplicaţii pe mobil.

Aveţi la dispoziţie o serie de opţiuni, menite să vă ajute în această activitate. Fie că veţi dori să depuneţi fonduri, să retrageţi fonduri, să urmăriţi pieţele de tranzacţionare, puteţi face acum toate acestea, în calitate de nou membru în lumea tranzacţiilor virtuale.