Premierul Victor Ponta a declarat vineri că ar vrea să identifice o soluţie prin care să li se asigure bonusuri şi companiilor private la cumpărarea unei maşini electrice, pentru a le stimula să-şi schimbe flotele de automobile.

“Am introdus în lege un bonus pentru cei care cumpără maşini electrice - e vreo 2.500 de euro - şi înţeleg că încă nu putem să-l aplicăm şi la firmele private, ci putem să-l aplicăm doar la persoane fizice şi la instituţii şi vreau să găsim o soluţie, pentru că de fapt ideea este ca şi companiile să-şi schimbe flotele de maşini, să treacă pe maşini electrice. Noi, ceilalţi, persoanele fizice, o să trecem încet-încet, dar marea schimbare - vorbesc de poluare, de reducerea consumului de carburant - vine de la companii”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a făcut această declaraţie după ce a vizitat, împreună cu omologul său francez, Centrul Tehnic Titu, parte a Renault Tehnologie Roumanie, care are drept misiune testarea autovehiculelor concepute în birourile de proiectare Renault. Cu o suprafaţă de 350 de hectare şi 400 de angajaţi, centrul pune la dispoziţia inginerilor cele mai noi tehnologii în domeniul încercărilor şi mijloace necesare pentru a testa maşinile şi componentele în diverse stadii de proiectare.