Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a fost desemnat primul câştigător pentru elaborarea documentaţiei necesare construirii unuia dintre tronsoanele drumului de mare viteză Ploieşti - Paşcani, Consitrans SRL, iar valoarea ofertei este de peste 13,93 de milioane de lei, fără TVA. Contractul vizează un tronson de drum de 72 de kilometri.

Ofertantul desemnat câştigător pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectul tehnic pentru drumul de mare viteză Buzău - Focşani este Consitrans SRL, iar valoarea ofertei este de 13.933.291,10 lei, fără TVA.

Lungimea estimată a tronsonului de drum la care se referă contractul este de 72 km, iar perioada de derulare este de 24 de luni.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii la CNSC sau la Tribunalul Bucureşti şi după emiterea unor decizii definitive.

"Desemnarea ofertei câştigătoare pentru sectorul Buzău- Focşani reprezintă primul pas spre întocmirea documentaţiei necesare realizării unei legături de mare viteză între Muntenia şi Moldova pe ruta Ploieşti- Paşcani, cu o lungime estimată de 329 de kilometri", spune CNAIR.

În prezent, se mai află în faza de evaluare a ofertelor contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice destinate tronsoanelor de drum de mare viteză Ploieşti - Buzău, cu o lungime de 65 de kilometri, Focşani - Bacău, cu o lungime de 110 km şi Bacău - Paşcani, în lungime de 82 de kilometri.