Vodafone România a înaintat apel împotriva unei decizii a Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, care a hotărât, în iulie, că operatorul de telefonie mobilă trebuie să plătească unui client din Galaţi daune morale de 3.000 de lei, plus cheltuieli de judecată de 1.112 de lei.

Pe lângă daune morale şi cheltuieli de judecată, clientul a solicitat şi obţinut în instanţă anularea unei plăţi suplimentare de peste 1.000 de euro pentru servicii de roaming şi trafic de date, sumă imputată de Vodafone Romania, scrie Profit.ro.

Primul termen al dosarului nu a fost stabilit.

Vodafone România, o divizie a grupului britanic Vodafone şi al doilea operator local de telefonie mobilă după nivelul afacerilor şi portofoliului de clienţi, i-a cerut în plus, în factură, unei persoane fizice din Galaţi 15,45 euro+TVA, sub formă de cost suplimentar apeluri roaming, şi 983 euro+TVA, drept cost suplimentar aferent datelor mobile.

Clientul a refuzat să achite factura care i-a fost pusă în faţă şi s-a adresat justiţiei. După ce au contactat Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, judecătorii i-au dat dreptate clientului şi au obligat Vodafone să îi plătească acestuia 3.000 de lei, ca daune morale. Vodafone trebuie să achite şi 1.111 lei cheltuieli de judecată.