Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunţat că înscrierea în programul Start-Up Nation, unul dintre cele mai ambiţioase programe de sprijinire a antreprenorilor români, nu se va prelungi până la data de 28 iulie, aşa cum el însuşi a anunţat miercuri seara pe pagina sa de Facebook, iar depunerea candidaturilor se va încheia vineri, 14 iulie.
Cu toate acestea, va fi organizată o nouă sesiune de înscrieri ”imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă şi în limita resursei financiare rămase”.
Miercuri seară, ministrul Ilan Laufer a anunţat pe pagina sa de Facebook că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat prelungeşte cu două săptămâni termenul limită pentru înscrierea în programul Start-Up Nation, astfel încât antreprenorii interesaţi de înscrierea în program pot depune dosarele online până la data de 28 iulie, ora 20:00.
La scurt timp după primul anunţ, Ilan Laufer s-a răzgândit şi a anunţat că termenul limită oficial de înscriere rămâne cel iniţial.
"Dragi prieteni, nu m-am aşteptat la o asemenea reacţie. Dorinţa mea a fost ca toţi ce care doresc să se înscrie în programul StartUp Nation să aibă o şansă egală şi să finanţăm cât mai multe proiecte. Încă nu s-a publicat anunţul pe site, deci nu este oficial! Mâine voi avea o dezbatere cu reprezentanţii mediului de afaceri şi iau în calcul şi o sesiune suplimentară pentru sumele rămase disponibile. Am dorit să le acord o şansă şi celor care au întâmpinat probleme cu ANAF sau cu ONRC!", a scris Laufer, pe Facebook.
Ministrul şi-a atras însă o mulţime de critici în urma anunţurilor.
”O sesiune suplimentară este cu totul altceva decât prelungirea termenului ! Ţineţi-vâ de cuvânt şi nu vă autodiscreditaţi”, i-a scris un interlocutor.
Un altul a scris că speră să se prelungească termenul de înscriere, întrucât ”concurenţa aduce calitate”.
”Îmi pare rău că am fost înţeles greşit. Dorinţa mea pentru StartUp Nation este să avem un grad de absorţie cât mai ridicat al fondurilor alocate. Susţin că avem nevoie de mai multe firme înscrise în program, ca în cazul în care, o parte din firme renunţă sau nu sunt eligibile, să avem o plajă largă de aplicaţii. Ca să nu mai existe neînţelegeri, sesiunea suplimentară nu îi va dezavantaja cât de puţin pe cei care vor aplica până vineri! Am considerat necesar să clarific acest aspect”, a adăugat Laufer, în al doilea anunţ.
De asemenea, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a anunţat joi oficial, printr-un comunicat, că, în actuala sesiune, ultima zi de înscriere în Programul Start-Up Nation este vineri, 14 iulie, ora 20:00, însă va organiza o nouă sesiune de înscrieri.
Până joi au fost depuse aproximativ 9.000 de planuri de afaceri, arată ministerul.
”Există, însă, un mare număr de potenţiali candidaţi care nu şi-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reuşit să-şi înfiinţeze în timp util noile firme – condiţie obligatorie a programului - dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comerţului şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se menţionează în comunicat.
Prin urmare, imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă şi în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.
”Obiectivul nostru esenţial este să încurajăm tinerii antreprenori şi pentru acest lucru este de bun simţ să folosim până la ultimul leu resursa bugetară alocată. În acest sens trebuie interpretate declaraţiile şi atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune... din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur şi simplu, împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opţiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunţa în timp util şi care se va desfăşura după aceleaşi reguli ca şi actuala sesiune de înscrieri”, explică ministrul Ilan Laufer.
Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de 1,71 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017.
La rândul său, Patronatul Tinerilor Intreprinzători din România spun că în decurs de o oră, ministrul Ilan Laufer ”a făcut alba-neagra cu prelungirea înscrierii în cadrul celui mai important program de antreprenoriat”.
”Pentru un mediu de afaceri predictibil, în Guvern avem un ministru impredictil”, spun oficialii patronatului, într-un comunicat, considerând că prelungirea Start-up Nation este ilegală şi discriminatorie.
”Deşi înscrierile în Programul Start-up Nation se derulează în ultima săptămână cu o viteză foarte mare (câte 1.000-1.500 înscrieri/zi), ajungând în momentul de faţă la 9.610 aplicanţi la 12 iulie, ora 21.40), Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunţat public, într-o manieră mondenă, în această după-amiază, în cadrul unei emisiuni de televiziune cât şi pe contul de Facebook, că va prelungi perioadă de înscriere în Programul Start-up Nation, fără nicio argumentare solidă, decredibilizând în totalitate principiile care ar trebui să stea la baza construcţiei unui astfel de program naţional pentru dezvoltarea antreprenoriatului: concurenţa loială, predictibilitate, transparenţă şi nu în ultimul rând legalitate”, arată comunicatul PTIR.
Acesta subliniază că au fost încălcate mai multe principii, între care principiul legalităţii şi principiul tratamentului egal pentru toţi aplicanţii.
”Având în vedere că finanţarea în Program se va acorda în ordinea punctajului, această măsură de prelungire a înscrierii este discriminatorie şi în dezavantajul total al aplicanţilor care au fost corecţi, conştiincioşi şi şi-au depus planul în termen”, mai spun ei.
În plus, decizia de prelungire a înscrierilor nu a fost anunţată oficial, pe site-ul instituţiei, ci a fost anunţată într-o emisiune televizată şi pe contul de facebook al ministrului.
Ilan Laufer se răzgândeşte şi nu mai prelungeşte termenul de înscriere în programul Start-Up Nation
13 iulie 2017

Din aceeaşi categorie:
România şi alte cinci ţări, reclamate de CE la Curtea de Justiţie a UE, pentru netranspunerea legii privind redresarea băncilor
(23 octombrie 2015)
261 vizualizări
Dosarul de evaziune fiscală la Petrotel Lukoil a fost închis
(18 noiembrie 2017)
1212 vizualizări
Efectele secundare ale trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat. Cresc amenzile rutiere, dar şi ajutorul de şomaj şi pensiile
(25 septembrie 2017)
573 vizualizări
Lidl face o mutare neprevăzută. Supermarketul elimină din ofertă un produs destinat consumului alimentar
(27 aprilie 2018)
251 vizualizări
La numai 3 ani, influenţa Prinţesei Charlotte este estimată la multe miliarde de dolari
(6 iunie 2018)
65 vizualizări
România încă este o ţară bogată. Zăcământ important de gaze naturale, descoperit la Buzău
(14 mai 2017)
418 vizualizări
În România există aproape 116.000 de firme fără niciun angajat, dar care fac afaceri. În topul firmelor profitabile şi o societate din Ploieşti!
(20 octombrie 2015)
602 vizualizări
Guvernul care se plânge că încasează prea mulţi bani de la populaţie
(28 februarie 2017)
576 vizualizări
Statul român vinde Electrica cu maximum 13,5 lei pe acţiune
(12 iunie 2014)
143 vizualizări
Băuturile alcoolice tari se scumpesc cu 28%
(13 septembrie 2013)
85 vizualizări
Rata şomajului a mai scăzut un pic. Judeţele cu cei mai mulţi şomeri
(3 decembrie 2015)
54 vizualizări
Ecomaster investeşte 100.000 Euro în aparatură de ultimă generaţie pentru monitorizarea calităţii aerului din Ariceştii Rahtivani
(28 octombrie 2021)
189 vizualizări
Nu mai sunt bani pentru "Prima Casă"
(13 iulie 2014)
289 vizualizări
Ţara din Europa în care se vor vinde doar maşini electrice
(29 septembrie 2016)
233 vizualizări
Terenurile şi clădirile fostei fabrici Poiana din Braşov, scoase la vânzare
(21 noiembrie 2015)
223 vizualizări
Ştiaţi că există norme UE care vă protejează în faţa creditelor de consum?
(23 august 2017)
148 vizualizări
Soluţii de finanţare la îndemâna administraţiilor publice
(14 iulie 2013 - Cristina IANCU)
57 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Paştele, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Ce semnificaţie are Învierea Domnului
Publicat la data de 20 aprilie 2025
-
Joia Mare - tradiţii şi obiceiuri
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Ce semnificaţii are Vinerea Mare, ziua răstignirii Mântuitorului
Publicat la data de 18 aprilie 2025
-
Ce nu se ştie despe puterile lumânărilor din Joia Mare
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Începe Săptămâna Mare, cu slujbe şi obiceiuri în fiecare zi
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Ce nu ai voie să faci în Marţea Albă, în a treia zi de Paşte!
Publicat la data de 22 aprilie 2025
-
Creştinii celebrează Floriile, care deschid perioada sărbătorilor de Paşte. Peste 1,3 milioane de români îşi serbează onomastica
Publicat la data de 13 aprilie 2025
-
De ce nu este bine să mănânci urzici şi oţet în Săptămâna Mare. Semnificaţia nebănuită pe care o au aceste alimente
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio formă
Publicat la data de 23 aprilie 2025
-
Marţea albă, a treia zi de Paşte. Ce trebuie să faci cu ouăle sparte rămase
Publicat la data de 22 aprilie 2025