Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunţat că înscrierea în programul Start-Up Nation, unul dintre cele mai ambiţioase programe de sprijinire a antreprenorilor români, nu se va prelungi până la data de 28 iulie, aşa cum el însuşi a anunţat miercuri seara pe pagina sa de Facebook, iar depunerea candidaturilor se va încheia vineri, 14 iulie.
Cu toate acestea, va fi organizată o nouă sesiune de înscrieri ”imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă şi în limita resursei financiare rămase”.
Miercuri seară, ministrul Ilan Laufer a anunţat pe pagina sa de Facebook că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat prelungeşte cu două săptămâni termenul limită pentru înscrierea în programul Start-Up Nation, astfel încât antreprenorii interesaţi de înscrierea în program pot depune dosarele online până la data de 28 iulie, ora 20:00.
La scurt timp după primul anunţ, Ilan Laufer s-a răzgândit şi a anunţat că termenul limită oficial de înscriere rămâne cel iniţial.
"Dragi prieteni, nu m-am aşteptat la o asemenea reacţie. Dorinţa mea a fost ca toţi ce care doresc să se înscrie în programul StartUp Nation să aibă o şansă egală şi să finanţăm cât mai multe proiecte. Încă nu s-a publicat anunţul pe site, deci nu este oficial! Mâine voi avea o dezbatere cu reprezentanţii mediului de afaceri şi iau în calcul şi o sesiune suplimentară pentru sumele rămase disponibile. Am dorit să le acord o şansă şi celor care au întâmpinat probleme cu ANAF sau cu ONRC!", a scris Laufer, pe Facebook.
Ministrul şi-a atras însă o mulţime de critici în urma anunţurilor.
”O sesiune suplimentară este cu totul altceva decât prelungirea termenului ! Ţineţi-vâ de cuvânt şi nu vă autodiscreditaţi”, i-a scris un interlocutor.
Un altul a scris că speră să se prelungească termenul de înscriere, întrucât ”concurenţa aduce calitate”.
”Îmi pare rău că am fost înţeles greşit. Dorinţa mea pentru StartUp Nation este să avem un grad de absorţie cât mai ridicat al fondurilor alocate. Susţin că avem nevoie de mai multe firme înscrise în program, ca în cazul în care, o parte din firme renunţă sau nu sunt eligibile, să avem o plajă largă de aplicaţii. Ca să nu mai existe neînţelegeri, sesiunea suplimentară nu îi va dezavantaja cât de puţin pe cei care vor aplica până vineri! Am considerat necesar să clarific acest aspect”, a adăugat Laufer, în al doilea anunţ.
De asemenea, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a anunţat joi oficial, printr-un comunicat, că, în actuala sesiune, ultima zi de înscriere în Programul Start-Up Nation este vineri, 14 iulie, ora 20:00, însă va organiza o nouă sesiune de înscrieri.
Până joi au fost depuse aproximativ 9.000 de planuri de afaceri, arată ministerul.
”Există, însă, un mare număr de potenţiali candidaţi care nu şi-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reuşit să-şi înfiinţeze în timp util noile firme – condiţie obligatorie a programului - dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comerţului şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se menţionează în comunicat.
Prin urmare, imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă şi în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.
”Obiectivul nostru esenţial este să încurajăm tinerii antreprenori şi pentru acest lucru este de bun simţ să folosim până la ultimul leu resursa bugetară alocată. În acest sens trebuie interpretate declaraţiile şi atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune... din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur şi simplu, împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opţiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunţa în timp util şi care se va desfăşura după aceleaşi reguli ca şi actuala sesiune de înscrieri”, explică ministrul Ilan Laufer.
Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de 1,71 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017.
La rândul său, Patronatul Tinerilor Intreprinzători din România spun că în decurs de o oră, ministrul Ilan Laufer ”a făcut alba-neagra cu prelungirea înscrierii în cadrul celui mai important program de antreprenoriat”.
”Pentru un mediu de afaceri predictibil, în Guvern avem un ministru impredictil”, spun oficialii patronatului, într-un comunicat, considerând că prelungirea Start-up Nation este ilegală şi discriminatorie.
”Deşi înscrierile în Programul Start-up Nation se derulează în ultima săptămână cu o viteză foarte mare (câte 1.000-1.500 înscrieri/zi), ajungând în momentul de faţă la 9.610 aplicanţi la 12 iulie, ora 21.40), Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunţat public, într-o manieră mondenă, în această după-amiază, în cadrul unei emisiuni de televiziune cât şi pe contul de Facebook, că va prelungi perioadă de înscriere în Programul Start-up Nation, fără nicio argumentare solidă, decredibilizând în totalitate principiile care ar trebui să stea la baza construcţiei unui astfel de program naţional pentru dezvoltarea antreprenoriatului: concurenţa loială, predictibilitate, transparenţă şi nu în ultimul rând legalitate”, arată comunicatul PTIR.
Acesta subliniază că au fost încălcate mai multe principii, între care principiul legalităţii şi principiul tratamentului egal pentru toţi aplicanţii.
”Având în vedere că finanţarea în Program se va acorda în ordinea punctajului, această măsură de prelungire a înscrierii este discriminatorie şi în dezavantajul total al aplicanţilor care au fost corecţi, conştiincioşi şi şi-au depus planul în termen”, mai spun ei.
În plus, decizia de prelungire a înscrierilor nu a fost anunţată oficial, pe site-ul instituţiei, ci a fost anunţată într-o emisiune televizată şi pe contul de facebook al ministrului.
Ilan Laufer se răzgândeşte şi nu mai prelungeşte termenul de înscriere în programul Start-Up Nation
13 iulie 2017
(117 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Guvernul a aprobat măsuri de sprijin pentru producţia de energie regenerabilă
(31 martie 2017)
258 vizualizări
Zece sectoare de activitate concentrează aproape 50 la sută din forţa de muncă
(21 ianuarie 2016)
37 vizualizări
Din 2016, cresc taxele pentru casele proprietăţi personale
(4 septembrie 2015)
247 vizualizări
Românii vor putea plăti impozitele şi taxele cu ajutorul cardului
(26 septembrie 2014)
49 vizualizări
ONRC: 11.016 firme şi-au suspendat activitatea. Prahova este pe locul 4
(20 octombrie 2014)
155 vizualizări
Proiectele de energie regenerabilă au ajuns la o capacitate de 4.704 MW
(4 octombrie 2014)
50 vizualizări
Beijing este noua capitală a miliadarilor
(25 februarie 2016)
403 vizualizări
Ai card la Banca Transilvania? Nu o să poţi să îl mai foloseşti
(7 iulie 2017)
343 vizualizări
Wizz Air nu va mai opera zboruri de pe Aeroportul Internaţional Arad
(9 aprilie 2015)
254 vizualizări
Banca Transilvania negociază preluarea Volksbank
(26 noiembrie 2014)
83 vizualizări
Guvernul a instituit o schemă de ajutor de minimis pentru persoanele fizice care investesc în IMM-uri
(9 decembrie 2016)
563 vizualizări
General Motors reduce producţia în Rusia
(23 august 2014)
52 vizualizări
Preţul benzinei a coborât sub 6 lei pe litru
(18 octombrie 2014)
287 vizualizări
Cale ferată de mare viteză construită de chinezi între Belgrad şi Budapesta
(18 decembrie 2014)
58 vizualizări
Ioan Niculae închide două combinate: Nitroporos Făgăraş şi Amurco Bacău
(13 mai 2014)
203 vizualizări
Autostrada Sebeş-Turda, scoasă la licitaţie
(22 iulie 2013 - Cristina IANCU)
98 vizualizări
Angajatorii dau teste de limba română la recrutare
(11 martie 2015)
215 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Cum să alegi ceasul inteligent potrivit pentru tine
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Crăciunul, sărbătoarea familiei, care îmbină tradiţiile religioase cu obiceiurile populare şi cu superstiţiile
Publicat la data de 25 decembrie 2024
-
Cele mai ciudate obiceiuri de Crăciun
Publicat la data de 25 decembrie 2024
-
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de CRĂCIUN. Ce nu ai voie să faci în Ajunul Crăciunului
Publicat la data de 24 decembrie 2024
-
Topul celor mai frumoase filme de Crăciun
Publicat la data de 25 decembrie 2024
-
Cum se spune "Crăciun fericit" in toate limbile din Europa
Publicat la data de 25 decembrie 2024
-
DECEMBRIE 1989/ SUTE de crime, neelucidate după 35 de ani
Publicat la data de 22 decembrie 2024
-
Crăciuniţa – simbolul Crăciunului
Publicat la data de 26 decembrie 2024
-
Fotogalerie: Ploieştiul în urmă cu 35 de ani
Autor: Alex POLICALĂ - 22 decembrie 2024
-
Sfântul Ştefan sărbătorit în a treia zi după Crăciun
Publicat la data de 27 decembrie 2024
-
Tradiţii şi obiceiuri de Ignat
Publicat la data de 20 decembrie 2024