Ministerul Finanţelor a anunţat marţi că a verificat 447 de firme, dintre care 17 din categoria marilor contribuabili, şi a aplicat avertismente pentru mesaje publicitare înşelătoare. 

Ministerul a anunţat că a aplicat avertismente pentru mesajele publicitare de tipul ”suntem cei mai ieftini din cartier!”, ”cea mai bună şi proaspătă carne, doar la…!”, "mai ieftin, mai bun, mai aproape!”.

Ministerul Finanţelor a anunţat că primeşte sesizări privind publicitatea înşelătoare prin intermediul formularului de sesizări online disponibil pe site, iar aspectele care reprezintă încălcări ale legii nr.158/2008, privind publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă, vor fi identificate şi cercetate.

În plus, instituţia a anunţat că va continua campania de informare şi verificare privind publicitatea înşelătoare şi comparativă a agenţiilor turistice şi a turoperatorilor, urmând ca în trimestrul al treilea să fie verificate firmele care activează în sectorul comerţului cu produse farmaceutice, în magazine specializate.