An­ga­ja­torii recompensează recomandările interne, în urma competiţiei mari pe candidaţii din IT. Sumele por­nesc de la 600 de euro şi pot să ajungă şi până la 3.000 de euro, arată studiul AIMS Salary Map IT 2016.
"Pentru a primi această bonificaţie, candidaţii reco­man­daţi trebuie să treacă procesul de selecţie, unde nu li se face nicio favoare şi în multe cazuri trebuie să rămână în compania angajatoare o anumită perioadă de timp", a spus Şerban Mrejeriu, consultant în cadrul AIMS International România.

Deficitul mare de personal de pe piaţa muncii şi ne­voia companiilor de noi angajaţi au impulsionat şi anga­ja­torii din alte domenii să transforme propriii angajaţi într-un fel de headhunteri, care "vânează" candidaţi care să le devină colegi în schimbul unor sume importante de bani.

Printre angajatorii care oferă bonusuri angajaţilor care reuşesc să recomande prieteni sau cunoştinţe sunt firmele de audit şi consultanţă fiscală KPMG sau E&Y.

În rândul companiilor din domeniul IT metoda de recrutare prin recomandări interne este mai răspândită. Potrivit studiului AIMS, peste 90% dintre firme acordă prime angajaţilor când vin cu recomandări de candidaţi pentru interviu.

Pe lângă recomandările interne, doi din trei angajatori cu activităţi în mediul software acordă prime de relocare angajaţilor care vin din alte regiuni. Potrivit reprezentantului companiei, cifra este în creştere faţă de anii trecuţi, şi menţionează că în următorii ani companiile vor fi nevoite să recurgă chiar şi la angajaţi din alte ţări.