Antreprenorii de succes, directorii marilor companii, sefii de stat, vedetele din lumea filmului, cu totii au venit la Davos, orasul situat la cea mai mare altitudine din Europa, pentru a participa la Forumul Economic Mondial.

Orasul Davos este situat la o altitudine de 1.560 metri, are o populatie de peste 11.000 de locuitori si temperatura medie in ianuarie este de -5 grade celsius. In iulie, aceasta urca pana la 17 grade celsius. Forumul Economic Mondial contribuie anual cu 50 milioane dolari la economia orasului Davos si cu 77 milioane dolari la economia totala a Elvetiei.

Participantii 250 de lideri politici si sefi ai unor mari organizatii internationale au participat la forumul din 2014; peste 40 dintre acestia sunt sefi de stat sau de guvern. Securitatea este complexa la Davos - efectivul a fost format din 4.000 de oameni de securitate. Acreditarea, care este necesara pentru participarea la Forum, costa 20.000 dolari. Cel mai tanar participant la Forumul Economic Mondial este Umar Anwar Jahangir, un lider de opinie din Islamabad, care conduce Bahria Medics, un ONG social. Cel mai batran participant la FEM 2014 este Shimon Peres, presedintele Israelului, in varsta de 90 de ani. 2.500 de delegati din 100 de tari au venit la Davos, pentru FEM; numarul acestora este de cinci ori mai mare decat cel inregistrat in primul an de organizare a acestui eveniment, 1971, cand la Davos au sosit doar 444 participanti. Doar 15% dintre invitati sunt femei.

Organizarea Intrunirea a fost sustinuta o singura data in afara Davos-ului - in 2002, FEM a fost organizat la New York, in semn de solidaritate fata de victimele atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001. Exista 4 birouri ale FEM in toata lumea: sediul din Geneva, urmat de unitatile din New York, Beijing si Tokio. In 2014, WEF a inclus peste 250 de evenimente, organizate de 500 de persoane, despre care au scris peste 500 de jurnalisti; acestia au obtinut acreditarile cu trei luni inainte de desfasurarea forumului de la Davos. CNN a avut la Davos 40 de reporteri, producatori, cameramani si alti tehnicieni. De asemenea, peste 2 milioane de oameni urmaresc informatiile despre Forumul Economic Mondial pe Twitter, informeaza CNN.