Google a acceptat să plătească taxe în valoare de 130 de milioane de lire sterline (185 de milioane de dolari), în Marea Britanie, pentru perioada 2005-2015, ca urmare a unui "audit deschis" realizat asupra conturilor sale de către autorităţile fiscale britanice, potrivit BBC.

Această plată acoperă datorii restante din anul 2005 şi va fi făcută după şase ani de anchete realizate de reprezentanţii Her Majesty's Revenue and Customs (HMRC), un departament al Guvernului Marii Britanii, care este responsabil, printre altele, de colectarea taxelor.

Google, în prezent parte a companiei americane Alphabet Inc, este una dintre companiile multinaţionale care au fost acuzate că au apelat la diverse aranjamente fiscale pentru a evita plata taxelor în Marea Britanie, în ciuda faptului că au încasat miliarde de lire sterline de pe această piaţă.

Matt Brittin, şeful Google Europe, a declarat, sâmbătă, pentru BBC, că Google va plăti mai multe taxe în Marea Britanie. "Regulile se modifică la nivel internaţional, iar guvernarea din Marea Britanie se află în fruntea celor care aplică aceste norme, astfel că vom schimba ceea ce facem aici. Vrem să dăm asigurări că vom plăti sumele corespunzătoare taxelor", a mai spus acesta.