Metro Group a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai deţine în România către compania Terazone Enterprises Limited, înregistrată în Cipru. Vânzările celor patru magazine s-au situat, în anul fiscal 2015/2016, la 57 milioane euro, în creştere de la 49 milioane euro în 2014/2015, scrie Profit.ro.

”METRO GROUP a vândut părţile sociale deţinute în cadrul Real Hyper Magazine SRL (care operează 4 magazine în România), companiei Terazone Enterprises Limited. Tranzacţia a fost finalizată astăzi, 20 ianuarie 2017, moment în care noul proprietar a devenit deţinătorul legal al acestor părţi sociale”, a transmis compania la solicitarea Profit.ro.

Terazone Enterprises Limited este reprezentată, printre alţii, de Dusan Wilms, cel care a condus atât operaţiunile Metro Cash&Carry în România, cât şi pe cele ale Real Hyper Magazine, de la tranzacţia cu Auchan până la mijlocul anului trecut.

Grupul a rămas cu cele patru magazine din Arad, Constanţa, Oradea şi Suceava, după condiţiile impuse de Consiliul Concurenţei pentru realizarea tranzacţiei cu Auchan.

În 2012, grupul german a vândut 20 de magazine Real din România către retailerul francez Auchan, într-o tranzacţie de 1,1 miliarde euro, care a inclus şi unităţile din Ucraina, Polonia şi Rusia. Cele patru hipermarketuri erau încă de atunci la vânzare.

Auchan a plătit 257 milioane euro pentru achiziţia hipermarketurilor Real din România, respectiv a spaţiilor în care funcţionează o parte din magazine şi galeriile comerciale ataşate.

Grupul german Metro mai deţine în România 25 de magazine cash&carry, cinci Metro Punct, un magazin online de birotică şi are afiliate cîteva sute de magazine de proximitate La Doi Paşi.