Averile raporate ale celor 23 de membri pe care i-ar putea avea Cabinetul lui Donald Trump, estimate la 35 de miliarde de dolari, ar depăşi PIB-urile din 2015 a 100 de ţări şi ar valora cât PIB-ul Republicii Democrate Congo, care are o populaţie de 77,2 milioane de locuitori, potrivit Quartz.

Datele, calculate de publicaţia Politico, sunt uşor speculative şi se bazează pe mărturiile lui Trump în legătură cu propria avere. Dacă se calculează valoarea de zece miliarde de euro a averii lui Trump, având în vedere că nu se ştie suma reală, deoarece acesta a refuzat să publice declaraţiile de venituri, şi s-ar adăuga la cele 5,1 miliarde de dolari ale familiei lui Betsy DeVos, secretarul numit pe domeniul educaţiei, averea celor doi depăşeşte deja PIB-urile a 79 de ţări, printre care şi Mozambic, o ţară cu 28 de milioane de locuitori.

Dacă se iau în considerare averea de 14,9 miliarde de dolari a lui Harold Hamm, consilierul lui Trump şi presupus secretar al energiei şi cea a potenţialului secretar al comerţului, Wilbur Ross, care valorează 2,9 miliarde de dolari, suma ajunge la valoarea PIB-ul Bahrainului, evaluat la 32,2 miliarde de dolari.

De asemenea, se pot adăuga averile lui Mitt Romney (estimată, în 2012, la 230 de milioane de dolari) şi cea a lui Rudy Giuliani (estimată la câteva zeci de milioane), care concurează pentru postul de secretar de stat.

Averea cabinetului Trump, estimată la 35 de miliarde de dolari, s-ar situa peste Produsul Intern Brut al Boliviei (33,2 miliarde de dolari), Coastei de Azur (31,8 miliarde de dolari), Libiei (29,1 miliarde de dolari) şi Letoniei (27 de miliarde de dolari).

Mediafax