Încă o încercare pentru autostrada Craiova-Piteşti. Pe 1 noimebrie se lansează licitaţia. Proiectul cuprinde şi centurile ocolitoare ale oraşelor Slatina şi Balş. Anunţul l-a făcut ministrul Transporturilor, care a vizitat uzina Ford, împreună cu vicepremierul Costin Borc şi cu ambasadorul Statelor Unite.

Am venit cu nişte răspunsuri concrete, nu numai pentru Ford, ci şi pentru Craiova, pentru Oltenia, a spus ministrul Transporturilor. Care s-a grăbit să confirme că, în prima zi a lunii noiembrie, va fi lansată licitaţia atât pentru studiul de fezabilitate şi pentru proiectul tehnic al autostrăzii Craiova- Piteşti, cât şi pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina. Autostrada ar urma să fie gata în 2020, conform Master Planului.

Oficialii de la Uzina Ford spun că investiţiile în infrastructură i-ar ajuta, mai ales în condiţiile în care producţia de autovehicule ar urma să crească prin lansarea unui nou model.

Infrastructura deficitară îi dezavantajează şi pe furnizorii regionali de componente auto.

În Master Planul de Transporturi adoptat de Guvern sunt prevăzute şi investiţii în infrastructura feroviară din Oltenia. Calea ferată, dar şi mai multe poduri şi podeţe ar urma să intre într-un proces de modernizare.