Compania farmaceutica elvetiana Novartis intentioneaza sa desfiinteze sau sa transfere 4.000 de posturi, informeaza cotidianul NZZ am Sonntag.

Planul de restructurare va afecta 6% din forta de munca a Novartis, care doreste sa isi reduca semnificativ costurile. Producatorii globali de medicamente se afla sub presiunea investitorilor, care sugereaza noi si noi restructurari, pe masura ce patentele celor mai vandute produse pharma expira si guvernul incearca sa tina sub control costurile sistemelor publice de sanatate. NZZ am Sonntag a precizat ca a primit un comunicat de presa din partea Novartis, in care se arata ca numarul major al salariatilor va ramane "relativ stabil", in 2014. Documentul arata ca vor fi transferat 4.000 de joburi in India, unde Novartis a inchiriat o cladire de birouri, capabila sa gazduiasca 8.000 de angajati (in regiunea Hyderabad). Purtatorul de cuvant al Novartis a refuzat sa comenteze informatiile aparute in mass-media. Novartis, care se va confrunta cu o competitie din partea medicamentului Diovan, dupa ce Ranbaxy Laboratories va obtine aprobarea pentru versiunea generica, a inregistrat profituri sub asteptari in ultima perioada fiscala analizata.

Compania Novartis analizeaza si afacerile sale din zona OTC (over-the-counter), veterinara si cea a vaccinurilor, care se situeaza in urma diviziilor farmaceutice, la nivel global.