Industria foto se teme de smartphone-uri. Pentru a se ridica la cel mai inalt nivel, producătorii de camere de fotografiat trebuie să dezvolte produse mult mai performante, pentru o estompa creşterea numărului de fotografii realizate cu smartphon-ul.

Preşedintele Nikon, Makoto Kimura, spune că firma pe care o conduce va trece prin schimbări radicale în urmâtoarea perioadă.

Producătorii de aparate foto se tem că vor fi afectaţi de telefoanele mobile. Makoto Kimura, şi-a exprimat dorinţa de a dezvolta produse create special pentru a controacara şi capitaliza creşterea numărului fotografiilor realizate cu smartphone-ul.

"Expansiunea rapidă a dispozitivelor mobile este o provocare care a apărut, în mediul business", a declarat el într-un interviu pentru Bloomberg. "Sarcina noastră, pe viitor, este să găsim un răspuns la această schimbare", mai spune Kimura.

Şeful Nikon nu a intrat în detalii, dar a indicat faptul că firma la care lucrează ar putea dezvolta produse total diferite, pentru a ţine pasul cu concurenţa.

"Vrem să creăm un produs care va schimba conceptul camerelor foto. Poate fi o non-camera foto destinată consumatorilor", a mai spus el. Nikon ar putea veni cu un produs total nou în următorii 5 ani, potrivit şefului companiei, care nu a dorit să spună dacă e vorba de un smartphone sau de un alt gadget.