ANAF porneşte o nouă campanie pentru prevenirea şi combaterea muncii ”la negru” şi anunţă o nouă serie de controale la nivel naţional în perioada 16 iunie – 23 septembrie 2016, potrivit unui anunţ al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. 

În cadrul controalelor vor fi vizate cu precãdere firmele care activeazã în domenii de activitate precum: confecţii, construcţii, pazã şi protecţie, curăţenie, alimentaţie publicã, silviculturã, transport, comerţ, arhivare şi depozitãri. În aceste sectoare au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea forţei de muncã fãrã forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare, potrivit ANAF.

”Întrucât o mare parte dintre achiziţiile fictive sau artificiale de bunuri şi servicii, cu impact asupra TVA şi impozitului pe profit, sunt deseori utilizate pentru a deconta sume care servesc, în realitate, pentru remunerarea unor persoane pentru munca prestatã, inspectorii anitfraudã şi inspectorii de muncă vor controla prioritar firmele care activeazã în domeniile menţionate şi care se încadrează în profilele de risc generate de analizele documentare”, potrivit unui anunţ ANAF.