De astăzi Ploieştiul este mai bogat cu ...un mall. Situat în zona de est a oraşului, AFI Palace Ploieşti reprezintă o investiţie de peste 50 de milioane de euro, iar construcţia a durat doar 16 luni.

Noul centru comercial oferă locuitorilor din Ploieşti şi celor din împrejurimi peste 100 de branduri naţionale şi internaţionale şi peste 7.000 mp de spaţiu de divertisment.

Proiectul, dezvoltat de AFI Europe, oferă o suprafaţă totală închiriabilă (GLA) de 33.000 mp, disponibilă pe două nivele. Parterul este rezervat serviciilor şi activităţilor de zi cu zi, în timp ce etajul este dedicat modei. Activităţile de divertisment sunt localizate pe ambele etaje ale centrului comercial.

Mallul, creat de casa de arhitectură M. Tzur, are 2 intrări principale conectate printr-un culoar central, oferindu-le astfel vizitatorilor o orientare uşoară şi familiară. Acest lucru, alături de un acoperiş transparent cu vedere la cer şi coridoare largi fără coloane care să blocheze vederea, creează o atmosferă potrivită şi primitoare pentru vizitatori.

AFI Palace Ploieşti este închiriat în proporţie de aproape 100% de branduri de fashion precum Koton, H&M, Reserved, Musette, TimeOut, Collins, Nike, Aldo, Otter, Lee Cooper, Il Passo, Jolidon, Massini, Motivi, Jack and Jones, Braiconf, Kenvelo, Cropp Town, Leonardo, House, Carpisa şi multe altele. În plus, cumpărătorii se bucură de oferta multor retaileri precum Intersport, Flanco, EMag, Smyk, Douglas, Sabon, librăria Cărtureşti, DM, Animax, Kitchen Shop, toţi operatorii de telefonie mobilă şi nu numai.

Zona de restaurante oferă o gamă largă de opţiuni internaţionale inclusiv KFC, McDonald’s, Brioche Doree, restaurantul libanez El-Bacha, bucătaria italiană prin Pizza Dominium şi Pizza Bonita, mâncarea vietnameză prin Thang Long, restaurantul grecesc Spartan, Food of Persia şi altele.

În ceea ce priveşte partea de divertisment şi petrecere a timpului liber, AFI Europe a optat pentru acelaşi concept implementat şi în centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, ceea ce a însemnat punerea la dispoziţia vizitatorilor a unei game largi de variante de distracţie şi petrecere a timpului liber din care pot alege. Aceste opţiuni, disponibile în mai multe părţi ale mallului, includ complexul Cinema City dotat cu 6 ecrane, un patinoar interior de 500 mp care va fi funcţional tot timpul anului, un casino MaxBet, un loc de joacă pentru copii în interiorul mallului, arenă pentru patinaj (patine sau role), Cinema XD (cinema virtual 6D), o zonă cu console Play Station şi o selecţie variată de jocuri electronice.

Vizitatorii mallului au la dipoziţie 1.000 de locuri de parcare, dintre care 300 sunt localizate în parcarea subterană.