Loteria bonurilor fiscale continuă şi în 2016, după ce, anul acesta, valoarea totală a premiilor acordate a fost de aproape 5 milioane de lei, sumă care s-a împărţit între 17.985 de câştigători, anunţă Ministerul Finanţelor Publice printr-un comunicat de presă transmis, marţi.

Conform documentului, au fost organizate nouă extrageri în cadrul Loteriei, iar cel mai mare premiu a fost în valoare de 250.000 de lei. Ministerul menţionează faptul că premiile sunt impozitate cu 16%.

‘Loteria bonurilor fiscale a început în aprilie 2015 şi până la sfârşitul anului au fost organizate 9 extrageri, şase lunare şi trei ocazionale. Guvernul a aprobat organizarea Loteriei bonurilor fiscale, ca măsură pentru combaterea evaziunii fiscale şi încurajarea populaţiei de a solicita bonuri fiscale în vederea impozitării veniturilor operatorilor economici’, se menţionează în comunicat.

Pentru extragerile din decembrie 2016, cea lunară, aferentă bonurilor din noiembrie, şi cea ocazională, pentru bonurile emise în perioada 1 septembrie — 30 noiembrie 2016, nu a fost anunţat numărul de câştigători, având în vedere că nu s-a finalizat perioada de depunere a bonurilor câştigătoare.