Banca Comercială Română va elimina comisioanele pentru retragerile de numerar de la ATM pentru toţi clienţii săi, începând cu 1 octombrie, a anunţat  Dana Demetrian, vicepreşedinte retail BCR, relatează stirileprotv.ro.

„Începând cu 1 octombrie comisionul la ATM-urile BCR va fi zero la operaţiunile efectuate de clienţii săi. Va fi un efort financiar mare pentru bancă, dar ne gândim la clienţii noştri”, a spus Demetrian, într-un seminar financiar-bancar organizat de BCR la Mamaia, potrivit Agerpres.

BCR administrează 2.050 de bancomate.

Vicepreşedinta BCR a mai anunţat că BCR va introduce de la jumătatea lunii septembrie sistemul ID scanning, pentru reducerea timpului de lucru cu clienţii.

„Începând cu 15 septembrie, toate sucursalele bancare vor fi dotate cu ID scanning şi va fi introdus sistemul de semnătură biometrică”, a spus Demetrian.

ID scanning este un device de scanare a cărţii de identitate a clientului, datele fiind introduse automat în computer, iar semnătura biometrică este dată de client cu creionul electronic, pe un display, fiind eliminate documentele de hârtie, mai notează sursa citată.

Vicepreşedinta BCR a reamintit că, după achiziţia BCR de către Erste Group, banca austriacă a făcut investiţii de 600 de milioane de euro în procesul de restructurare şi modernizare a BCR.