Peste 163 de milioane de lei au fost recuperaţi, în primul semestru, în dosarele în care sunt cercetate infracţiuni economice, în aceste cauze fiind pus sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ 155 de milioane de lei, arată Poliţia Română într-un răspuns transmis la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit Poliţiei Române, în primele şase luni ale anului au fost recuperaţi, în numerar sau din conturi bancare, 163.668.000 de lei din valoarea prejudiciilor stabilite în cauzele penale în care ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) au făcut cercetări.

De asemenea, anchetatorii au pus, în aceste dosare, sechestru asigurător pe bunuri în valoare de 154.669.000 de lei, se mai arată în răspunsul transmis  MEDIAFAX.

Dosarele deschise de poliţişti s-au concretizat în 21 de rechizitorii şi 29 de declinări către Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Anchetatorii au luat măsura arestului preventiv sau a arestului la domiciliu faţă de 96 de persoane dintre cele cercetate în cauzele privind infracţiuni economice, în primul semestru al anului.

"Activităţile întreprinse, în special cele realizate în cooperare cu structurile Ministerului Finanţelor Publice, cu atribuţii în domeniu, au determinat creşterea numărului operaţiunilor fiscalizate. Astfel, au influenţat schimbarea comportamentului fiscal al contribuabililor, persoane juridice sau fizice, ceea ce a determinat creşterea încasărilor fiscale la bugetul de stat cu 13,5 la sută faţă de perioada similară a anului trecut", a precizat Poliţia Română.