Câştigătorii primei ediţii din România a Târgului Întreprinderilor Simulate au obţinut marele premiu la competiţia de profil de la Veneţia (Italia), fapt care demonstrează că ţara noastră are o generaţie de tineri inovativi, cu spirit antreprenorial foarte dezvoltat, a declarat preşedintele Asociaţiei Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Florin Jianu.

‘"Câştigătorii primei ediţii, de la începutul anului, a competiţiei de întreprinderi simulate din România au obţinut marele premiu la Veneţia, ceea ce arată că România are o generaţie de tineri inovativi, cu spirit antreprenorial foarte dezvoltat. Astăzi (vineri — n. r.) va avea loc a doua competiţie, care reuneşte la start 27 de întreprinderi simulate, din diverse categorii, din opt centre universitare din România. Târgul e o măsură de încurajare a antreprenoriatului în rândul tinerilor, de promovare a antreprenoriatului şi, totodată, o modalitate modernă prin care ei se promovează, creează prietenii şi fac networking în cadrul acesta formal. Este o oportunitate nu numai pentru viitor, ci şi pentru prezent. Le-am spus studenţilor că, în opinia mea, cei care sunt cei mai câştigaţi în viaţă sunt cei care vor transforma aceste întreprinderi simulate în întreprinderi reale", a afirmat Florin Jianu.

Potrivit acestuia, în noul Cod Fiscal va exista o prevedere favorabilă întreprinzătorilor debutanţi, respectiv impozitarea veniturilor cu doar 1%.

"Le-am comunicat tinerilor faptul că în noul Cod Fiscal va exista o prevedere favorabilă întreprinzătorilor debutanţi, în sensul în care ei vor avea un impozit de 1% pe venit, pe o perioadă de doi ani. Acest lucru este un punct în plus legat de întreprinzătorii debutanţi şi de cadrul instituţional pentru întreprinzătorii debutanţi din România. Există, de asemenea, şi Legea întreprinzătorului debutant, conform căreia nu plăteşti nimic când îţi înregistrezi firma la Registrul Comerţului şi ai deduceri de taxe pentru maximum patru angajaţi", a explicat preşedintele PTIR.

Florin Jianu a participat, vineri, la cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional al Întreprinderilor Simulate, organizat de Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, în colaborare cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

A doua ediţie a târgului are loc în perioada 3-4 iulie şi face parte din proiectul "SIMPRACT — Tranziţia de la şcoală la viaţa activă prin practică şi crearea de întreprinderi simulate", care îşi propune, printre altele, implicarea a 7.000 de studenţi cuprinşi în sistemul naţional de învăţământ în activităţi de consiliere şi orientare profesională directă. Dintre aceştia, 2.250 de studenţi vor face stagii de practică în întreprinderi simulate, iar 500 de studenţi vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.