O delegaţie a ambasadei americane a venit la Ploieşti pentru a asculta problemele investitorilor americani din Ploieşti şi din Prahova.

Susan Garro, consilier economic al ambasadei SUA la Bucureşti, conducătorul delegaţie a concluzionat în termeni simpli, rezultatul întâlnirii cu reprezentanţii acestor companii.

„Companiile americane mai întâmpină probleme din cauza birocraţiei, dar în general sunt foarte mulţumite. Mi s-a spus că aici au găsit forţă de muncă experimentată, de înalt nivel. Una dintre companii chiar a trimis angajaţi români în Statele Unite pentru a-i instrui pe salariaţii americani în domeniul respectiv. Problemele semnalate de către aceşti investitori sunt aceleaşi de mai multă vreme: Birocraţia stufoasă, infrastructura necorespunzătoare şi sistemul de sănătate cu sincope”, a declarat Susan Garro, consilier economic al ambasadei americane.

Compania la care făcea tehnologie şeful delegaţiei este PAS Tehnologies Romania, care se ocupă cu tratarea şi acoperirea metalelor.

Reprezentanţii a şase companii au fost prezente la întâlnire, Timken Romania, Toro Manufacturing, Procter & Gamble Urlaţi, Pas Tehnologies Romania, Alinso Group ( companie belgiană) şi Global Enterprises. Surprinzătoare a fost lipsa reprezentanţilor companiei de utilaj petrolier, Lufkin.