Uzinele Roman Braşov sunt aproape de a încheia un contract de vânzare a şase autobuze Urban Crosstown pe care le deţine în stoc cu un cumpărător privat din zona Maghrebului, scrie Economica.net

Se pare că autobuzele vor fi folosite pentru transport local de pasageri.

Preţul de listă al autobuzului Roman este 120.000 de euro. La un discount de 20%, acesta ar urma să fie vândut cu circa 96.000 de euro, deci puţin peste 500.000 de euro pentru tot lotul.

Autobuzul a ieşit de pe linia de producţie a fabricii braşovene în 2008, într-un prim lot de probă de 10 bucăţi. Acest prim lot a rămas şi ultimul, dat fiind faptul că braşovenii nu au reuşit să vândă mai mult de 4 bucăţi, şi nu unei municipalităţi, aşa cum doreau, ci unor firme de transport internaţional de călători. Nicio primărie din ţară nu a dorit autobuzele Roman.

Autobuzul Urban Crosstown are motorizare EURO 5, podea total coborâtă, caroserie autoportantă, dispozitive tehnice destinate să faciliteze accesul persoanelor cu mobilitate redusă şi sistem de siguranţă care nu permite plecarea autobuzului cu uşile deschise. Are o capacitate totală de 91 de persoane, pe scaune şi în picioare şi atinge o viteză maximă de 80 de km/h. Autobuzul are şi o variantă cu podea joasă. Preţul de catalog este de 120.000 de euro.

La Uzinele Roman Braşov se mai produc camioane, autovehicule speciale pentru diverse industrii şi tractoare.

În ultimii ani fabrica a fost susţinută de contractele cu Pentagonul pe autovehicule militare. De la jumătatea anului trecut, contractul a fost pierdut, aşa că uzina braşoveană are un viitor incert.

Fabrica Roman Braşov a fost cumpărată în 2003 de omul de afaceri Ion Neculaie, unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 80 de milioane de euro.

SURSA:Economica.net