Clubul de fotbal german Bayern Munchen a rambursat în totalitate cele 346 de milioane de euro pe care le-a împrumutat pentru a finanţa construcţia stadionului său Allianz Arena, cu aproape 16 ani înainte de scadenţă, a anunţat joi preşedintele clubului Karl-Heinz Rummenigge, transmite AFP.

"Ne-am finanţat stadionul în întregime din surse private. În 2005 am împrumutat 346 milioane de euro pe 25 de ani. După nouă ani şi jumătate stadionul este plătit în totalitate', a declarat Karl-Heinz Rummenigge pentru revista clubului. 'Veniturile generate de Allianz Arena vor fi investite în viitor pentru a îmbunătăţi calitatea echipei", a adăugat Rummenigge.

Achitarea înainte de termen a stadionului echipei Bayern Munchen a fost posibilă datorită celor 110 milioane de euro injectate de grupul de asigurări Allianz AG, care a devenit al treilea sponsor principal al echipei de fotbal Bayern Munchen, cu 8,33% din acţiuni, după producătorul de echipamente sportive Adidas (10%) şi constructorul de automobile Audi (9,09%).