Publicaţia spaniolă El Confidencial Digital scrie că aproape întreaga flotă de avioane de vânătoare Eurofighter Typhoon a Forţelor Aeriene Spaniole este blocată la sol din cauza defecţiunilor. Citând surse militare, publicaţia arată că din 40 de avioane Eurofighter, doar 6 mai sunt operaţionale şi că aparatele F-18, pentru care se făceau pregătiri pentru retragere, sunt reintroduse în serviciu pentru a fi îndeplinite angajamentele faţă de NATO.

Celebrele aeronave militare europene, care au preţ de fabrică de aproape 120 de milioane de euro, au defecţiuni majore, iar logistica nu are piese de schimb.

Plângerile au apărut la scurt timp după ce guvernul spaniol a anunţat alocări bugetare de 10 miliarde de euro pentru noile programe de apărare, din care lipsesc reparaţiile pentru aparatele Eurofighter.

Problemele nu lipsesc de la acest aparat atât de lăudat de instituţiile europene. Experţii germani au descoperit o defecţiune de construcţie în fuselajul avionului, care ar putea cauza instabilitate în timpul zborului.

Sursa: Resboiu.ro