Autorităţile vor sa realizeze un Master-plan de investiţii în turism până la 1 iulie, pentru că în acest moment nu există nimic coerent în ceea ce priveşte investiţiile în turism, a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament.

"Realizăm un Master-plan de investiţii pe turism care fi gata la 1 iulie 2017. La ora actuală nu există nimic coerent în ceea ce priveşte investiţiile în turism, doar o Hotărâre de Guvern 120/2010 care a fostă făcută praf din punct de vedere al unităţilor administrativ-teritoriale", a spus Dobre.

El a precizat că în judeţul Hunedoara s-au alocat 700.000 lei pentru domeniul schiabil de la Straja.

"Ştiţi ce probleme sunt în zona respectivă, dar apropo de judeţul Hunedoara, vă spun că am alocat 700.000 lei să terminăm domeniul schiabil de la Straja. Totodată, deja a ajuns o scrisoare către toţi preşedinţii de Consilii Judeţene, primari de staţiuni locale, staţiuni de interes local, de interes naţional prin care să îmi trimită răspuns până cel târziu pe 10 februarie în care să-mi explice şi să îmi arate ce studii de fezabilitate au, de prefezabilitate, sau proiecte pe care le consideră dânşii foarte importante pentru a le include în acest Master-plan de investiţii, coroborat cu o strategie de promovare şi dezvoltare în turism care vor fi legiferate până la data de 1 iulie 2017", a mai arătat ministrul Economiei.