Preţurile asigurărilor CASCO au scăzut foarte mult în această vară. Astfel, pentru acest tip de asigurare puteţi plăti cu până la 40% mai puţin, însă specialiştii îi avertizează pe şoferii cu privire la capcanele întinse de asiguratori, capcane care v-ar putea costa foarte mult.

Capital.ro a realizat o simulare de poliţă CASCO pentru o Dacia Logan pe benzină cu o vechime de doi ani, capacitate de 1,6 litri şi preţ de achziţie de 45.000 de lei.
Astfel, la Astra acum asigurarea CASCO costă 1.033 de lei, iar în aprilie era 1.706 de lei. Avem o scădere de 39%. Cu 40% a scăzut preţul CASCO la Generali, acum fiind 1.510 lei. Omniasig a scăzut preţul cu 34%, de la 2.390 de lei la 1.568 de lei, iar la  Uniqa veţi plăti cu 42% mai puţin, mai exact de la 3.317 lei la 1.922 de lei.

Groupama anunţă o reducere şi mai mare, de 45%. Dacă înainte poliţa costa 3.548 de lei, acum a ajuns la 1.929 de lei. Şi la Allianz Tiriac scăderea este vizibilă, de 43%, de la 3.765 de lei la 2.109 de lei.

Şoferii trebuie să citească atent paginile de excluderi din contractele de asigurare pentru a ştii clar la ceea ce trebuie să se aştepte. De exemplu, una dintre clauze arată că asiguratul nu beneficiază de despăgubire în situaţia în care "nu a luat toate măsurile necesare pentru limitarea pagubei", iar în cazul unor companii acest lucru se aplică şi în cazul în care maşina este furată. Ciudat este faptul că nici măcar agenţii respectivei societăţi nu au putut explica cum poate un client să limiteze paguba atunci când îi este furată maşina.

Plata nu se face nici în cazul în care dauna este majorată din cauza greşelilor din service, iar acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că asiguratorii au, printre unităţile de service, parteneri agreaţi pe care îi recomandă clienţilor.

Atunci când te pregăteşti să închei o poliţă CASCO trebuie să fii foarte atent la notorietatea societăţii şi să te intereseze istoricul ei de plată şi rezultatele obţinute de-a lungul timpului.