După 11 ani, avioanele TAROM vor zbura din nou către China. Prima cursă va fi pe 16 septembrie. Reluarea zborurilor este o promisiune a oficialilor de la Bucureşti făcută oamenilor de afaceri chinezi curtaţi pentru a investi în România. Compania aeriană de stat nu este singura care pregăteşte noi curse din toamnă. Şi cele low-cost au anunţat destinaţii noi.

Cerul României devine tot mai aglomerat. După ce s-au întrecut în a introduce curse noi în această vară pentru a răspunde dorinţei românilor de a-şi face vacanţele cât mai departe de casă, operatorii aerieni fac planuri pentru noi zboruri şi din toamnă.

Pentru oamenii de afaceri, cel mai aşteptat este cel spre Beijing. Avioanele TAROM vor zbura către China din 16 septembrie. Preţul unui bilet de avion va fi de aproape 600 de euro, iar călătoria va dura în jur de 9 ore. Acum, o călătorie durează cel puţin 12 ore, deoarece toate zborurile sunt cu escală. Iniţial, autorităţile dădeau ca sigură introducerea acestei curse încă din această vară.

Compania aeriană de stat a renunţat la operarea unei curse directe Bucureşti-Beijing şi retur în 2003, pentru că nu era rentabilă. Călătorii şi-ar dori, mai degrabă, un zbor direct către Statele Unite.

Şi operatorii low-cost au planuri mari. De exemplu, avioanele Blue Air vor zbura de la finalul lui septembrie către Torino, iar din decembrie către Liverpool. ŞI Wizz Air introduce curse noi de pe aeroportul Otopeni din Capitală, către Basel şi Nurenberg. Dacă vă rezervaţi acum un bilet către Nurenberg, de exemplu, veţi plăti pentru o călătorie dus-întors puţin peste 200 de lei, în timp ce una către Liverpool vă costă 457 de lei.

Companiile aeriene nu au uitat nici de românii de ţară. 

„Până acum avem anunţată o nouă destinaţie, către Dortmund pentru care se vând deja bilete tot prin compania Wizz Air. Zborurile vor fi operate miercuri şi duminică începând cu 26 octombrie”, a spus Nicoleta Boborodea, purtător de cuvânt al aeroportului din Sibiu. 

De pe aeroporturile din Cluj sau Timisoara se va putea ajunge, din această toamnă, la Koln, Geneva, Bari, Munchen şi Torino.