Chiar şi în cazul în care preţurile la combustibilul diesel au scăzut în ultimele săptămâni, asta nu înseamnă că nu putem folosi orice oportunitate de a economisi bani atunci când alimentăm cu carburanţi.

 

Cum reduci consumul de benzină sau motorină

Mulţi şoferi caută modalităţi de a reduce suma de bani pe care o cheltuiesc pentru umplerea rezervoarelor.. Sfaturi pentru a reduce consumul de combustibil variază de la schimbarea modului în care conduci la completări bizare la mecanica maşinii tale. Mai jos sunt câteva dintre cele mai fiabile metode de a reduce consumul de combustibil şi de a cheltui mai puţini bani la pompă.

 

Secretul pe care trebuie să-l ştie toţi şoferii

Una dintre cele mai bune metode de a reduce consumul de combustibil este să cumpăraţi şi să conduceţi un vehicul care este proiectat pentru a obţine un kilometraj mare. Multe vehicule la preţuri accesibile sunt egale cu 48 km pe galon sau mai mari. Chiar dacă nu vă puteţi permite să achiziţionaţi o maşină electrică sau hibridă, ar trebui să puteţi găsi un model eficient din punct de vedere al consumului de combustibil care să se potrivească nevoilor dvs. În general, staţi departe de SUV-uri, autoutilitare şi camioane mari, dacă vă temeţi de reducerea bugetului.

 

Reduceţi timpul pe care îl petreceţi pe drum. Dacă este rezonabil, configuraţi un sistem de carpool cu vecini sau colaboratori. Limitaţi numărul de călătorii efectuate şi alte ieşiri. Luaţi în considerare mersul în loc să conduceţi la un restaurant în timpul pauzei.

 

Reconsideraţi cum vă cumpăraţi combustibilul. Marea majoritate a vehiculelor pot avea benzină de calitate scăzută fără consecinţe adverse. Verificaţi în manualul proprietarului vehiculului dvs. combustibilul de cea mai mică calitate pe care îl poate utiliza vehiculul dvs. De asemenea, acordaţi atenţie preţurilor  la diferite staţii. Preţurile pot varia în mod semnificativ de la staţie la staţie.

 

Schimbaţi modul de conducere. Mulţi şoferi nu conectează kilometrajul vehiculului lor la practicile de conducere. Conduceţi întotdeauna la sau chiar sub limita de viteză, în special pe autostrăzi. Evitaţi acceleraţiile rapide şi creşteţi excesiv RPM-urile.

 

Simplificaţi-vă vehiculul. Mulţi oameni devin mai conştienţi de kilometrajul lor atunci când conduc distanţe mari. Dacă călătoriţi, evitaţi să depozitaţi bagajele deasupra vehiculului. De asemenea, nu uitaţi că tragerea unei remorci, autovehicule sau bărci în spatele vehiculului dvs. va reduce radical eficienţa combustibilului.

 

Ţineţi pasul cu întreţinerea generală. Mulţi şoferi nu îşi întreţin în mod corespunzător vehiculul. Evitarea întreţinerii de rutină poate afecta negativ kilometrul vehiculului. Schimbaţi-vă filtrul de ulei, aşa cum se sugerează în manualul proprietarului, rotiţi-le şi aliniaţi corespunzător, păstraţi-vă anvelopele corespunzător şi înlocuiţi în mod regulat piese precum filtrele de aer şi bujii. Cei mai mulţi şoferi consideră că mersul cu automobilul la un dealer sau mecanic o dată pe an pentru o reglare poate rezolva probleme care afectează consumul de combustibil înainte de a deveni prea costisitoare.

 

Conduceţi o maşină cu o transmisie manuală. Maşinile cu schimb de viteze permit şoferului să aibă mai mult control asupra eficienţei combustibilului vehiculului. Şoferii de maşini cu transmisii manuale pot învăţa să-şi conducă vehiculele mai eficient într-o varietate de situaţii pentru a ajuta la reducerea consumului de carburant.

 

Reevaluaţi-vă traseul, în special cele pe care mergeţi des. De exemplu, dacă o rută pentru a merge la lucru este mai scurtă, dar include numeroase indicatoare de oprire, dealuri sau semafoare, vehiculul dvs. ar putea utiliza mai mult combustibil decât pe un traseu mai lung, cu mai puţine opriri şi drumuri la nivel. Conduceţi un traseu alternativ pentru câteva zile şi comparaţi consumul de combustibil.

 

Există o multitudine de aditivi şi formule speciale care pretind că scad drastic consumul de combustibil al vehiculului. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a cheltui mai puţini bani pe combustibil este să foloseşti bunul simţ. Cumpăraţi un vehicul eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, practicaţi tehnici de conducere în siguranţă şi acordaţi atenţie performanţelor maşinii dvs. pentru a obţine cât mai mulţi kilometri şi cu un consum mic..

 

 

Sursa: www.playtech.ro