Din păcate, în cazul unui accident de maşină, există multe moduri în care ţi-ai putea pierde viaţa, dar cel puţin în cazul scufundărilor, poţi evita înecarea.

În cazul multor ştiri pe care le vezi la TV sau le citeşti online, mai ales când vine vorba de accidente, primul fluxul de gânduri care îţi vine în minte este că nu ţi s-ar putea întâmpla ţie. Conform statisticilor însă, probabilitatea să te scufunzi cu maşina în apă este mai mare decât crezi. Partea tristă este că, aproape de fiecare dată, nu există supravieţuitori.

Deşi ai fi tentat să pui mâna pe telefon în momentul în care te scufunzi cu maşina într-un lac, râu sau mare, un apel la 112 nu te salvează. Este foarte puţin probabil ca autorităţile să poată intervini în contextul în care ai mai puţin de un minut să-ţi salvezi viaţa. Soluţia ţine doar de tine şi a fost detaliată de curând de către un expert în scufundări.

În momentul în care un accident ţi-a aruncat maşina în apă sau dintr-o greşeală ai sărit în apă printr-un parapet, ai între 30 şi 60 de secunde până ţi se umple cu apă. Geoff Fahringer a arătat practic în clipul de mai jos cum îţi poţi salva viaţa şi, deşi este vital să ştii să înoţi, este mai important să ai prezenţă de spirit şi să fii cât se poate de rapid, mai ales când se află şi alte persoane în maşină.

Dacă maşina ţi-a ajuns în apă, nu încerca să deschizi uşa pentru că va fi imposibil. Presiunea este prea mare. Deschide geamul cât se poate de repede şi încearcă să ieşi pe geam. Spune-le celorlalţi aflaţi în maşină să facă acelaşi lucru. Eventual, ajută-ţi întâi copii de pe bancheta din spate şi scoate-i pe ei întâi pe geam. Dacă nu pierzi timpul, ai şanse mari ca toţi să fie în siguranţă.