Ford a prezentat la Amsterdam numele noului SUV care va fi produs la Craiova, dar şi o siluetă a acestuia, în penumbră, fiindu-i, parcă, teamă să-l expună brusc publicului. Este o premieră din acest punct de vedere, ca un model să fie gata de lansare şi să fie expus doar cu lumina stinsă jurnaliştilor.

 

Ford Puma este al doilea model al companiei care va fi produs la Craiova şi, din ce în ce mai probabil, singurul care va rămâne acolo, începând de anul viitor, când Eco Sport va ieşi din fabricaţie la finalul ciclului de viaţă. Ford a dezvăluit la Amsterdam doar jumătate din viitorul SUV compact Puma, acesta fiind prezentat cu lumina aproape stinsă şi cu o mulţime de lumini laser care acopereau imaginea maşinii. Totul s-a petrecut la finalul primei zile a evenimentului Go Further, în care Ford a prezentat o serie de maşini, în special versiuni hibrid ale modelelor din gamă, dar şi noua generaţie a SUV-ului Kuga.

 

Puma preia designul lui Kuga, dar merge chiar mult mai mult către un break, fiind foarte asemănător cu Focus Active. Ford Puma va fi situat în gamă între EcoSport şi Kuga şi va avea probabil aceleaşi motorizări ca modelul compact. Cel mai probabil, lansarea oficială a acestuia va avea loc la Frankfurt, în toamna acestui an. Ulterior prezentării în penumbră a lui Ford Puma, pe internet au apărut foarte repede unele imagini ale maşinii, cu designul complet descoperit, dar acestea par a fi mai degrabă prelucrate pe computer.

 

Ford Puma va avea şi un logo propriu, cu numele modelului deasupra căruia stă o puma. 

 

Ford Puma, numele ales pentru noul model, a fost folosit de marca americană pentru un coupe compact produs în uzina din Koln şi vândut exclusiv pe piaţa europeană, la sfârşitul anilor 90.

 

 

 

Sursa: www.profit.ro