O decapotabilă specială, cu preţ de catalog 300.000 euro, fără TVA, a intrat în colecţia omului de afaceri Ion Ţiriac. Maşina comandată de tenismen pentru colecţia personală este chiar prima din seria limitată la 300 de unităţi a acestui model, inscripţia 1 of 300 fiind vizibilă pe tunelul median, dar şi pe cele patru genţi din piele care vin la pachet cu maşina. Prezentată presei într-un eveniment la care a participat şi Ion Ţiriac, maşina dezvăluie tetiere inscripţionate cu Ţiriac Collection, fiind eminamente rezervată colecţiei, ca investiţie. Ţiriac a cumpărat şi un al doilea exemplar (al cărui număr de ordine nu a fost dezvăluit) pe care îl şi conduce din când în când.

Evident, modelul Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet 1 of 300 este numai unul, iar Ion Ţiriac şi l-a rezervat pentru colecţia personală deschisă şi publicului. Celălalt exemplar, al cărui număr nu a fost dezvăluit, este una dintre maşinile „de uzură” ale milionarului român.

„Aceasta nu e înmatriculată, sper! (…) Am luat-o ca investiţie. Dar mai am una pe care o şi conduc”, a spus Ţiriac jurnaliştilor prezenţi la eveniment. El şi-a reafirmat pasiunea pentru Mercedes-Benz, maşinile acestei mărci având o prezenţă impresionantă în colecţia sa.

Parte a unei serii limitate de doar 300 de exemplare, S 650 Cabriolet este prima decapotabilă produsă sub marca Mercedes-Maybach. Practic, de la eliminarea Maybach ca marcă de sine stătătoare de pe piaţă, cele mai luxoase modele Daimler poartă numele Mercedes-Maybach (deci nu Mercedes-Benz), iar cele mai sportive se numesc Mercedes-AMG.

Modelul Mercedes-Maybach S 650 este derivat din Clasa S Cabriolet, dar cu finisaje mai luxoase şi motor V12. Caracteristicile exclusiviste Mercedes-Maybach includ o nouă bara de protecţie frontală, cu secţiunea inferioară modernizată, precum şi numeroase piese cromate, pentru a spori vizibil caracterul luxos al maşinii. Emblema Maybach este prezentă într-un mod discret şi elegant pe aripa autovehiculului.

Alte elemente speciale de la exterior includ roţile forjate Maybach de înaltă calitate, de 20 inch, cu design special şi finisaj în două culori.

Interiorul realizat complet din piele aduce în producţia de serie câteva dintre ideile vizionare ale maşinii de prezentare Concept S Class Coupe (Frankfurt 2013) precum „liniile fluide” dinamice prezente pe tapiţeria scaunelor. Acest model al tapiţeriei este realizat cu ajutorul perforaţiilor progresive.

Toate extraopţiunile din Clasa S Cabriolet vin standard la Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet, inclusiv AIRCAP, AIRSCARF şi farurile cu inserţii Swarovski. În plus, Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet este însoţit de un set de bagaje de călătorie exclusiviste aparţinând liniei Maybach – Icons of Luxury.

Maşina este echipată cu un motor V12 biturbo cu capacitate cilindrică de 6 litri care generează 630 CP.

Ţiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului, care reuneşte modele auto şi moto emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât şi de ultimă generaţie, aparţinând celor mai importanţi producători auto din lume.

Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00.

În plus, galeria a lansat de curând o aplicaţie proprie pentru smartphone, disponibilă pentru sistemele de operare Android şi iOS.